Buzz

«Zero Theorem»: περισσότερες πληροφορίες για τη νέα ταινία του Τέρι Γκίλιαμ

στα 10

Σύνοψη και ανάλυση από το στόμα του ίδιου του σκηνοθέτη, που καταπιάνεται, ευτυχώς για μας, με μια ταινία που μοιάζει έτοιμη να γίνει πραγματικότητα!

«Zero Theorem»: περισσότερες πληροφορίες για τη νέα ταινία του Τέρι Γκίλιαμ

Πριν πέντε μόλις μέρες γράφαμε ότι ο Τέρι Γκίλιαμ εξασφάλισε, απ’ ό,τι φαίνεται, τα μέσα για να ξεκινήσει τη νέα του ταινία, η οποία, όχι, δε θα είναι το «Τhe Man Who Killed Don Quixote», αλλά το «Zero Theorem» - διαβάστε τα πρώτα στοιχεία για την ταινία εδώ.

Τώρα, λοιπόν, ο Τέρι Γκίλιαμ μιλά στο fansite dreams, και αποκαλύπτει ακριβέστερα την υπόθεση της ταινίας: ο Κριστόφ Βαλτς θα είναι ο Κόεν (γράφεται Qohen), σε μια φουτουριστική ιστορία με ήρωα έναν hacker που αναζητά το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά συναντά διαρκώς εμπόδια από την ανώτερη αρχή, το Management, που του στέλνει μέχρι και μια αισθησιακή έφηβη για να τον αποσπάσει από τη δουλειά του.

«Η ταινία είναι πολύ διασκεδαστική», λέει ο Γκίλιαμ. «Η σύνοψη την παρουσιάζει πιο σκοτεινή και καταθλιπτική απ’ ό,τι είναι πραγματικά. Ο κεντρικός ήρωας ζει μέσα σε μια εκκλησία που έχει καταστραφεί από τη φωτιά – αυτό μπορεί κανείς να το εκλάβει ως μεταφορά για τις παλιές θωρίες, τα παλιά συστήματα. Είναι διάνοια στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά το μόνο που κάνει είναι να κάθεται εκεί και να περιμένει ένα τηλεφώνημα, που ελπίζει ότι θα δώσει νόημα στη ζωή του… Η ταινία στην πραγματικότητα μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις, για το ν’ ανακαλύπτει τι είναι αληθινά σημαντικό στη ζωή.»

Το σενάριο της ταινίας έχει αρκετό γυμνό, που ο σκηνοθέτης δεν ξέρει ακόμα αν θα φτάσει μέχρι την οθόνη: «Οταν να κάνει με ανθρώπου που πετούν ολόγυρα στο διάστημα και τους ρουφούν μαύρες τρύπες, το γυμνό είναι αρκετά δύσκολο να γίνει…», λέει αινιγματικά, φτιάχνοντας με μια φράση ένα σύμπαν που ανυπομονούμε να δούμε!

Αυτόν τον καιρό ο Τέρι Γκίλιαμ κάνει το κάστινγκ του, μια και η ταινία, εκτός από τον ήρωα του Κρίστοφ Βαλτς, έχει ακόμα μόνο τρεις βασικούς ρόλους. Το γύρισμα θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου, είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μόλις 36 μέρες (το πιο σύντομο γύρισμα για τον Γκίλιαμ από τις μέρες του «Monty Python and the Holy Grail», αλλά μη λέμε μεγάλες κουβέντες), και στο πλευρό του θα βρίσκονται οι σταθεροί συνεργάτες του, ο σκηνογράφος Ντέιβ Γουόρεν και ο ενδυματολόγος Κάρλο Ποτζιόλι.