Buzz

Ο Τέρι Γκίλιαμ αναζητά το μυστικό της ανθρώπινης ύπαρξης!

στα 10

Eγκαταλείποντας για ακόμη μια φορά τον «Δον Κιχώτη», ο Τέρι Γκίλιαμ ξεκινάει για το κυνήγι άλλου ανεμόμυλου, στο σενάριο του «The Zero Theroem» που, εκτός απροόπτου, θα είναι η καινούρια του ταινία...

Ο Τέρι Γκίλιαμ αναζητά το μυστικό της ανθρώπινης ύπαρξης!

Είναι πια καιρός για τον Τέρι Γκίλιαμ να καταλάβει πως το «Τhe Man Who Killed Don Quixote» δεν πρόκειται να γυριστεί ποτέ.

Για δεύτερη φορά στη ζωή του, ο πρώην Μόντι Πάιθον και ίσως ένας από τους πιο φωτισμένους δημιουργούς του σύγχρονου σινεμά, εγκαταλείπει το φιλόδοξο σχέδιο που στο παρελθόν του είχε κοστίσει χρόνια απουσίας από το σινεμά για να κυνηγήσει ένα άλλο σχέδιο, με τίτλο «The Zero Theorem» που - μεταξύ μας - δεν μοιάζει λιγότερο εύκολο από τον «Δον Κιχώτη».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για την ταινία που - εκτός απροόπτου - ξεκινάει γυρίσματα τον Οκτώβριο στην Ευρώπη, το σενάριο θέλει τον κεντρικό ήρωα με το όνομα Λεθ (θα τον υποδυθεί ο Κριστόφ Βαλτζ) να ζει σε ένα οργουελικό σύμπαν όπου όλα βρίσκονται υπό παρακολούθηση κάτω από το άγρυπνο βλέμμα ενός απρόσωπου τέρατος, του «Μanagement». Ερημίτης και πολιορκημένος από μια γυναίκα που τον προκαλεί με virtual sex και τον γιο του «Management» που προσπαθεί να τον κατασκοπεύσει, ο Λεθ προσπαθεί να βρει τη λύση σε ένα δύσκολο θεώρημα που θα εξηγήσει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκίλιαμ ξεκινάει μια πολλά υποσχόμενη ταινία, παραδίδοντας ωστόσο μέσα στα χρόνια μερικές άνισες (έως και αρκετά μέτριες) ταινίες (βλ. «Αδερφοί Γκριμ», «Tideland», «The Imaginarium of Dr. Parnassus»), δεν μοιάζει παράλογο να σκεφτεί κανείς πως βρισκόμαστε ουσιαστικά μπροστά σε ένα νέο «Βrazil» και ευχόμαστε το ίδιο να πιστεύει και ο Γκίλιαμ...

Διαβάστε περισσότερα