Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο «Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.» του Χρύσανθου Μαργώνη στο Φεστιβάλ του Μονπελιέ

στα 10

Στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ θα συμμετάσχει ο «Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.» του Χρύσανθου Μαργώνη.

Ο «Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.» του Χρύσανθου Μαργώνη στο Φεστιβάλ του Μονπελιέ

Μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Δράμας και τη βράβευσή του για την καλύτερη μουσική, η δεύτερη μικρού μήκους ταινία του Χρύσανθου Μαργώνη συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ που διεξάγεται φέτος από τις 21 μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Ο «Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.» (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix) διαδραματίζεται στην Ελλάδα του 1950 και αφηγείται την αναπάντεχη τροπή που παίρνει η πρώτη μέρα στη δουλειά ενός νέου χωροφύλακα. Τοποθετείται σε ένα νησί χωρίς καμμία εντολή και ξεκινά την αναζήτηση διεξόδου διαφυγής.

Διαβάστε ακόμη: Ο Χρύσανθος Μαργώνης γύρισε μια ταινία μέσα στην εβδομάδα του δημοψηφίσματος!

Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. 607 Ο πρωταγωνιστής, Κώστας Νικούλι, στα γυρίσματα της ταινίας

«To Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. είναι ένα πρωτοχριστιανικό σύμβολο το οποιο χρησιμοποιούσαν οι κρυπτοχριστιανοί για αναγνωρίζονται μεταξύ τους την εποχή των διωγμών», εξηγεί στο Flix ο Χρύσανθος Μαργώνης. Στην ταινία παραμένει ένα συμβολο αναγνώρισης μεταξύ χωροφυλακής και στρατού και για να χαρακτηρισει έναν νέο χωροφύλακα. Ακόμη είναι ένα σχόλιο σχετικά με την χρηση των συμβολων, πως κάτι που χαρακτηρίζει μια θρησκεία αγαπης καπηλεύεται από ένα απολυταρχικό καθεστώς».

H ταινία γυρίστηκε στις παραλίες και την ενδοχώρα της Νότιας Εύβοιας, με τη Βασιλική Χωροφυλακή να στήνεται σε ένα κτίριο της δεκαετίας του '50 στη Νέα Μάκρη. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Νικούλι (του «Xenia») και ανάμεσα σε άλλους οι Βασίλης Κουκαλάνι και Κώστας Σειραδάκης.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το «Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.» και δείτε την προηγούμενη ταινία του Χρύσανθου Μαργώνη «Ιάσις».

Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. 607

Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. / Σκηνοθεσία: Χρύσανθος Μαργώνης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος / Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης / Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα / Α΄βοηθός/Focus Puller: Χρήστος Δούρος / Μακενίστας: Γιώργος Ρήγας (φιλική συμμετοχή) / Α' βοηθός σκηνοθέτη: Ιφιλένεια Ζαχαριάδου / Ηχολήπτης: Δημήτρης Κανελόπουλος / Make up: Κυριακή Μελίδου / Ηλεκτρολόγοι: Σάκης Κιούσης(φιλική συμμετοχή), Κώστας Μπακογιάννης, Μιχαήλ Τάδρος / Φωτογράφος- Making of: Δημήτρης Παναγόπουλος (φιλική συμμετοχή) / Σκριπτ: Ελένη Τσέκερη (φιλική συμμετοχή) / Διευθυντής Παραγωγής: Πέτρος Δαμιανός / Βοηθός παραγωγής: Μιχάλης Κυρίμης / Βοηθός παραγωγής: Νικόδημος Μαργώνης (φιλική συμμετοχή) / Μοντάζ: Νίκος Βαβούρης / Παραγωγή: Ελένη Κοσσυφίδου/blackbird production - Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου / Πρωταγωνιστουν: Κώστας Νικούλι, Βασίλης Κουκαλάνι, Κώστας Σειραδάκης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μιχάλης Βαλάσογλου, Βαγγέλης Μήττας (φιλική συμμετοχή), Νέστορας Τσακός, Δημήτρης Παναγόπουλος (φιλική συμμετοχή)

Στο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ ο Χρύσανθος Μαργώνης θα συμμετάσχει και στο πρόγραμμα «From Short to Long» όπου δίνεται η δυνατότητα σε όσους ετοιμάζουν την πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία να την παρουσιάσουν σε επαγγελματίες του χώρου. To πρότζεκτ μεγάλου μήκους που θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης έχει τον τίτλο «Delirium».