Φεστιβάλ / Βραβεία

Φιλο-«Xenia» σε ολόκληρο τον κόσμο

στα 10

Η ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα φεύγει από τις Kάννες έχοντας εξασφαλίσει διανομή σε πολλές χώρες του πλανήτη.

Φιλο-«Xenia»  σε ολόκληρο τον κόσμο

Ενα από τα πλέον ευπώλητα φιλμ στον κάτάλογο ταινιών της εταιρίας Pyramide που έχει αναλάβει τις πωλήσεις του στο εξωτερικό, αποδείχθηκε το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα σύμφωνα με άρθρο του Variety που αναφέρει ότι η ταινία έχει ήδη αγοραστεί για διανομή σε πολλές χώρες του κόσμου και με περισσότερες ακόμη συμφωνίες να βρίσκονται στην διαδικασία της ολοκλήρωσης τις επόμενες μέρες.

Ετσι το «Xenia» έχει ήδη εξασφαλίσει διανομή στην Αμερική, την Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, στην Ιταλία, την Γερμανία, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, το Μεξικό και τις χώρες τις πρώην Γιουγκοσλαβίας. Στην Γαλλία η ταινία θα βγει στις αίθουσες από την Pyramide στις 18 Ιουνίου, ενώ στην Ελλάδα στις 9 Οκτωβρίου από την Feelgood Entertainement.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη πωλήσεων της Pyramide, Λουτσέρο Γκαρζόν το «Xenia» «είναι πολύ διαφορετικό από τις ελληνικές ταινίες των πρόσφατων χρόνων. Είναι αισιόδοξο, ζεστό, πολύχρωμο και γεμάτο ζωή κάτι που ενθουσίασε τους υποψήφιους αγοραστές της ταινίας».

Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο αφού βρήκαμε το «Χενια» την καλύτερη και πιο ώριμη σκηνοθετικά ταινία της καριέρας του Πάνου Χ. Κούτρα, ένα φιλμ που δεν περιορίζεται σε ένα καταγγελτικό, πολιτικό σινεμά, αλλά καταθέτει ένα τρυφερό, ουμανιστικό μανιφέστο».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία από τις Κάννες

Διαβάστε ακόμη:

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.