Φεστιβάλ / Βραβεία

Τρέιλερ για το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα

στα 10

Λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα του στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του 67ου Φεστιβάλ Καννών, το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα έχει τρέιλερ... που ταξιδεύει και ξαφνιάζει.

Τρέιλερ για το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα

Δύο αδέρφια, έφηβοι Αλβανοί δεύτερης γενιάς που κινδυνεύουν με απέλαση, διασχίζουν την Ελλάδα, από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη για να βρουν τον Ελληνα πατέρα τους με σκοπό να τους αναγνωρίσει και έτσι να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Η υπόθεση του «Xenia» θα ήταν σε περίληψη το παραπάνω, αν δεν μιλούσαμε για μια ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα («Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά», «Αληθινή Ζωή», «Στρέλλα»), όπου πραγματικά τίποτα δεν μπορεί να είναι τόσο προφανές.

Το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, εν όψει της παγκόσμιας πρεμιέρας της ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα», αλλά και της εξόδου της ταινίας στις γαλλικές αίθουσες στις 18 Ιουνίου, αποδεικνύει πως το «Xenia» δεν είναι το τυπικό road movie που φαντάζεται κανείς, αλλά μια ταινία γεμάτη από teenage angst, οικογενειακά μελοδράματα, χαρακτήρες που σου καρφώνονται στο μυαλό, σεναριακές ανατροπές και μουσικοχορευτικά νούμερα που ολοκληρώνουν ένα άτυπο μιούζικαλ για μια Ελλάδα σε απόλυτη κρίση.

Για πρώτη φορά, στο τρέιλερ, εκτός από τους δύο πρωταγωνιστές που τους υποδύονται οι πρωτοεμφανιζόμενοι Κώστας Νικούλι και Νίκος Γκέλια, βλέπουμε και μερικούς από τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ταινίας: τον Αγγελο Παπαδημητρίου, τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και έναν... εντελώς αγνώριστο Γιάννη Στάνκογλου.

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω και διαβάστε ακόμη: