Φεστιβάλ / Βραβεία

Και όμως, η νέα ταινία του Γούντι Αλεν, «Rifkin's Festival», θ' ανοίξει το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

στα 10

Γυρισμένη στην ισπανική πόλη, η ταινία του Γούντι Αλεν θα είναι κι η επίσημη πρεμιέρα του μεγάλου Φεστιβάλ της.

Και όμως, η νέα ταινία του Γούντι Αλεν, «Rifkin's Festival», θ' ανοίξει το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν
Τζίνα Γκερσόν, Λουί Γκαρέλ

Μπορεί ο Γούντι Αλεν να είναι persona non grata σε πολλά μέρη του κόσμου, δεν είναι όμως και στο Σαν Σεμπαστιάν. Εκεί ο σκηνοθέτης γύρισε την 49η ταινία του, το «Rifkin's Festival», εκεί και το φιλμ θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του, ανοίγοντας το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γούντι Αλεν δεν σκοπεύει να αποσυρθεί. Σκοπεύει να πεθάνει κάνοντας σινεμά

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που μια ταινία του Γούντι Αλεν ανοίγει το φεστιβάλ, η πρώτη ήταν το 2004, με το «Melinda and Melinda», όταν το Φεστιβάλ επίσης τον τίμησε με το Βραβείο Donostia για τη συνολική προσφορά του στο σινεμά.

γούντι αλεν 607Πέρσι, τέτοιο καιρό, ανακοινώθηκε η έναρξη γυρισμάτων της ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν

Το «Rifkin's Festival» γυρίστηκε πέρσι το καλοκαίρι στο Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια παραγωγή των Gravier Productions και Mediapro (είναι η εταιρία πίσω από το «Vicky Cristina Barcelona» και το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι») κι αφηγείται την ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού Αμερικάνων που ταξιδεύει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και μαγεύεται από την ομορφιά της ισπανικής πόλης και όλα όσα διαδραματίζονται στις οθόνες της διοργάνωσης. Η γυναίκα ξεκινάει μια σχέση με έναν Γάλλο σκηνοθέτη ενώ ο άντρας ερωτεύεται μια όμορφη Ισπανίδα.

Πρωταγωνιστεί ένα, όπως πάντα, ensemble cast, αποτελούμενο από τους Ελενα Ανάγια, Σερζί Λοπέζ, Τζίνα Γκερσόν, Γουάλας Σον, Κριστόφ Βαλτς και Λουί Γκαρέλ. Το 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 18 ως τις 26 Σεπτεμβρίου 2020.