Buzz

Η οικογένεια Ρέιγκαν μπλοκάρει το biopic του Ρόναλντ από τον Γουιλ Φέρελ. Δεν μας κάνει εντύπωση...

στα 10

Η οικογένεια Ρέιγκαν και η δημόσια κατακραυγή έβαλαν φρένο στην ταινία του Γουιλ Φέρελ που, ενδεχομένως, θα ήταν πάρα πολύ σκληρά αστεία!

Η οικογένεια Ρέιγκαν μπλοκάρει το biopic του Ρόναλντ από τον Γουιλ Φέρελ. Δεν μας κάνει εντύπωση...

Αν δεν ήταν τολμηρός, ιερόσυλος, αχαλίνωτος στην κωμωδία του, δεν θα ήταν ο Γουιλ Φέρελ. Και, όπως φαίνεται, δεν θα είναι ο Γουιλ Φέρελ αυτός που θα κάνει τη ζωή του Ρόναλντ Ρέιγκαν ταινία, τουλάχιστον όχι με τη μορφή που έπαιρνε το νέο του πρότζεκτ, «Reagan». Δυο μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση της ταινίας στο Variety, ο Γουιλ Φέρελ αποσύρθηκε από την ταινία, λόγω δημόσιας κατακραυγής.

Διαβάστε ακόμη: Γουίλ Φέρελ, ο πιο σκληρά εργαζόμενος κωμικός!

Γραμμένο από τον Μάικ Ροζόλιο, όπως πρόσφατα το παρουσίασαν σε ζωντανή ανάγνωση οι Λίνα Ντάναμ, Τζον Τσο και Τζέιμς Μπρόλιν στο ρόλο του Προέδρου, το σενάριο ανοίγει με τις πρώτες μέρες της δεύτερης θητείας του Ρόναλντ Ρέιγκαν, όταν φανερώνει τα συμπτώματα άνοιας που σχετίζονται με την ασθένεια Αλτσχάιμερ από την οποία ήδη πάσχει. Μια φιλόδοξη ασκούμενη αναλαμβάνει να πείσει τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. ότι είναι ένας ηθοποιός που υποδύεται τον Πρόεδρο σε μια ταινία.

Δείτε ακόμη: Οι Μαρκ Γουόλμπεργκ και Γουίλ Φέρελ βρίζονται για ένα ολόκληρο 4λεπτο

Η Αμερικανική Ενωση Κατά του Αλτσχάιμερ εξέδωσε την Παρασκευή αυστηρή ανακοίνωση: «Η Ενωση εξανίσταται στην ιδέα ότι κάποιος σχεδιάζει μια ταινία που σατιρίζει έναν άνθρωπο που πάσχει από Αλτσχάιμερ ή άλλης μορφής άνοια. Οι δημιουργοί της ταινίας θα έκαναν ποτέ μια κωμωδία για τον καρκίνο ή άλλη μοιραία ασθένεια; Είναι καιρός να σταματήσει αυτό μια για πάντα.» Τα παιδιά του ζεύγους Ρέιγκαν επίσης έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν, πικραμένοι και θυμωμένοι. Ο Μάικλ Ρέιγκαν έγραψε στο twitter, «Το Αλτσχάιμερ δεν είναι κωμωδία για τα 5 εκατομμύρια ανθρώπων που πάσχουν από την ασθένεια, πρώτα σου κλέβει το μυαλό κι έπειτα σε σκοτώνει.» Κι η κόρη του Ρόναλντ, Πάτι Ντέιβις, έστειλε ανοιχτή επιστολή γράφοντας, «Καθόμουν κι έβλεπα τον φόβο να εισβάλλει στα μάτια του πατέρα μου - αυτού του άντρα που δε φοβόταν τίποτα. Ακουσα τη φωνή του να τρέμει καθώς στεκόταν στο σαλόνι κι έλεγε, "δεν ξέρω πού βρίσκομαι". Υπήρχε γέλιο εκείνα τα χρόνια, αλλά δεν υπήρχαν κωμικές στιγμές.»

Διαβάστε ακόμη: Ας μη βγει ο Γουίλ Φέρελ από την ντουλάπα!

Το όριο ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία είναι συχνά λεπτό και, φυσικά, ο Γουιλ Φέρελ αποσύρθηκε από το «Reagan», ωστόσο οφείλουμε να πούμε ότι ίσως ένα δράμα και μια κωμωδία για το Αλτσχάιμερ έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, την απομυθοποίηση της ασθένειας.

Διαβάστε ακόμη: Οταν η Νάνσι Ρέιγκαν βρέθηκε στο ίδιο πλατό με τον Ρόναλντ της καρδιάς της