Buzz

Εβδομάδα αφιερωμένη στον Λεωνίδα Παπαγεωργίου στο Τριανόν

στα 10

Από τις 26 Μαρτίου μέχρι και την 1η Απριλίου, το Τριανόν τιμά τον αγαπημένο του Λεωνίδα Παπαγεωργίου με μια σειρά προβολών, avant-premieres και μουσικών από τον κινηματογράφο.

Flix Team
Εβδομάδα αφιερωμένη στον Λεωνίδα Παπαγεωργίου στο Τριανόν

Ταυτισμένο με το όνομα του Λεωνίδα Παπαγεωργίου, ο οποίος χάθηκε στην ηλικία των 51 ετών, ακριβώς ένα χρόνο πριν, το Τριανόν στην οδό Κοδριγκτώνος αφιερώνει στη μνήμη του μια εβδομάδα προβολών, επιλέγοντας ανάμεσα στις ταινίες που ο ίδιος αγάπησε - μέσω της εταιρείας διανομής 2-1-0 -, νέες ταινίες που θα προβληθούν για πρώτη φορά, ειδικά επιλεγμένα τμήματα ταινιών μικρού μήκους και μουσικοθεατρικές παραστάσεις σαν αυτές που ο ίδιος στέγασε στο Τριανόν τα τελευταία χρόνια πριν το θανατό του.

Miss Julie 607

Από τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ και το «Ζούσε τη Ζωή της», μέχρι τον «Εγωιστή Γίγαντα» της Κλιό Μπάρναρντ και από το «Βαλς με τον Μπασίρ» του Αρι Φόλμαν μέχρι το «Περσέπολις» της Μαρζάν Σατραπί, αγαπημένες ταινίες από το παγκόσμιο σινεμά δίνουν τη σκυτάλη σε τρεις μεγάλες avant-premieres: το «Miss Julie» της Λιβ Ούλμαν με την Τζέσικα Τσαστέιν και τον Κόλιν Φάρελ, τη «Μεγάλη Σιωπή» του Φίλιπ Γκρένινγκ και το «Με Σειρά Εξαφάνισης» του Χανσ Πέτερ Μόλαντ, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι φετινές βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες της Δράμας, οι παραδοσιακές «Μουσικές Τρίτες στο Τριανόν» και μια μουσικοθεατρική παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου.

Εβδομάδα Λεωνίδα Παπαγεωργίου 2015 Αφίσα 607

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Λεωνίδα Παπαγεωργίου στο Τριανόν:

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 18:00 Ο Εφιάλτης του Δαρβίνου (Darwin's Nightmare) του Χούμπερτ Ζάουπερ / 107’
  • 20:00 Δεσποινίς Τζούλια (Miss Julie) της Λιβ Ούλμαν / 129’ - avant-première
  • 22:30 Ζούσε τη Ζωή της (Vivre Sa Vie) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ / 90’

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 18:00 Ο Εγωιστής Γίγαντας (The Selfish Giant) της Κλίο Μπάρναρντ / 91’
  • 20:00 Μεγαλη Σιωπή (Into Great Silence) του Φίλιπ Γκρένινγκ / 169’- avant-première
  • 22:30 Βαλς με τον Μπασίρ (Waltz With Bashir) του Αρι Φόλμαν / 90’

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 18:00 Περσέπολις (Persepolis) των Μαρζάν Σατραπί, Βενσάν Παρονό / 95’
  • 20:00 Πέρασα κι Εγώ από κει κι Είχα Παπούτσια από Χαρτί - Παραμύθια, για Πάντα του Βασίλη Λουλέ / 95’
  • 22:00 H Kατάληψη (Τhe Take) του Αβι Λίουις / 87’

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 17:00 Ο Θαυματοποιός (L` Illusionniste) του Σιλβέν Σομέ / Κινούμενα Σχέδια 80’
  • 19:00 Με Σειρά Εξαφάνισης (In Order of Disappearance) του Χανς Πέτερ Μόλαντ / 115’ - avant-première
  • 22:00 Περσόνα (Persona) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν / 85’

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 19:00 Οι Βικτωριανοί Απαγγέλλουν / Τα ποιήματα που θ' ακούσουμε είναι: Λευτέρης Πούλιος “Δρόμοι”, Γιάννης Βαρβέρης “Με το Ταξί Καλπάζοντας”, Γιώργος Μαρκόπουλος “Ο Κλέφτης Ή Καφενείο” / «... Οι “ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΟΙ” ποιητές Λευτέρης Πούλιος, Γιάννης Βαρβέρης και Γιώργος Μαρκόπουλος ήταν τακτικοί θαμώνες του ΤΡΙΑΝΟΝ γνώριζαν το Λεωνίδα από τότε που φορούσε κοντά παντελονάκια και έτρεχε στο φουαγιέ, η μαμά του ήταν στο ταμείο, ο μπαμπάς του στην πόρτα...»
  • 20:00 Ας Θυμηθούμε χωρίς Νοσταλγία - Μουσικοθεατρική παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου / Ερμηνεύει: Μ. Παπαδημητρίου / Τη συνοδεύει στο πιάνο και το τραγούδι ο Άρης Γραικούσης / «...Η παράστασή μας αφιερωμένη στη μνήμη του Λεωνίδα θα επιχειρήσει να δώσει γεύσεις απ ό τι ζήσαμε στο χειμωνιάτικο και το καλοκαιρινό Τριανόν με τον Αρη Γραικούση, τη Μάνια Παπαδημητρίου, τον Αγαπητό Μανδαλιό, τη Μαρία Κόμη Παπαγιαννάκη, τον Τάσο Αντωνίου, τη Μαρίνα Χρονοπούλου, την Θεοδώρα Ευγενάκη, την Εβελίνα Αραπίδου, τη Βικτώρια Κυριακίδη, την Αρτεμη Θεοδωρίδη, την Αννα Τσαπάρα, την Μάτα Καστρισίου, τον Ανδρέα Μαυραγάνη και Ολους όσους έστω και για μια μέρα γνώρισαν τον Λεωνίδα μας …»
  • 22:00 Η Αρπα της Βιρμανίας (Biruma no Tategoto) του Κον Ιτσικάουα / 116’

Τρίτη 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 20.00 Θυμόμαστε τον Λεωνίδα «Μουσικές Τρίτες στο ΤΡΙΑΝΟΝ» / Ανθρωποι της μουσικής που συνεργάστηκαν με τον Λεωνίδα Παπαγεωργίου για την υλοποίηση, επί μια σχεδόν δεκαετία, του προγράμματος «Μουσικές Τρίτες στο ΤΡΙΑΝΟΝ» - που συνδιοργάνωναν η Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου – οργανώνουν μια βραδιά μνήμης και αναμνήσεων, ακριβώς στη συμπλήρωση ενός χρόνου απουσίας του Λεωνίδα, που υπήρξε σπουδαίος συνεργάτης και ευγενικός οικοδεσπότης. Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, η οποία σχεδιάστηκε με την πρωτοβουλία και τη συμμετοχή καλλιτεχνών που συμμετείχαν στις «Μουσικές Τρίτες στο Τριανόν». Στην πραγματοποίησή της θα συμβάλλουν οι – με αλφαβητική σειρά – Ντιάνα Βρανούση, Σαβίνα Γιαννάτου, Χρήστος Ζερμπίνος, Ιουλίτα Ηλιοπούλου Ειρήνη Καράγιαννη, Γιώργος Κουρουπός, Μίλτος Λογιάδης, Γιώργος Β. Μονεμβασίτης Ντόρα Μπακοπούλου, Δάφνη Πανουργιά. / Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Αμέρικα, Αμέρικα (American, America) του Ελία Καζάν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  • 18:00 Λευκός Θεός (White God) του Κορνέλ Μουντρούτσο / 119’
  • 20:00 Best of Δράμα / Τα Βραβεία του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας που πρωτοταξίδεψαν απο τη Δράμα στο Τριανόν
  • 22:00 Μέρα Νύχτα Μέρα Νύχτα (Day Night Day Night) της Τζούλια Λόκτεβ / 94’σκηνοθεσία Julia Loktev

Eβδομάδα Λεωνίδας Παπαγεωργίου στο Τριανόν info: Ενιαίο-ημερήσιο εισιτήριο: Γενική είσοδος : 7 €. / Φοιτητικό, άνω των 65: 6 €. / Ανέργων & Αθηνόραμα club: 5 €. / Τα έσοδα θα δοθούν στα παιδιά του Λεωνίδα.

Διαβάστε ακόμη: Ενα αντίο στον Λεωνίδα...