Buzz

«Wall-Εtheus» και «The Lion King Rises»: Δεν φανταζόσουν ότι τα καρτούν μπορεί να είναι έτσι...

στα 10

H λογική του mash-up, του μπλεξίματος διαφορετικών πραγμάτων, μπορεί να μοιάζει πια μάλλον κουρασμένη, όμως μερικές φορές μια έξυπνη ιδέα κι ένα αποτελεσματικό μοντάζ, μπορεί να δώσουν απολαυστικά αποτελέσματα. Οπως στην περίπτωση αυτών εδώ των «τρέιλερ», που ενώνουν τις εικόνες αγαπημένων φιλμ κινουμένων σχεδίων, με μια απόλυτα αταίριαστη ηχητική μπάντα.

«Wall-Εtheus» και «The Lion King Rises»: Δεν φανταζόσουν ότι τα καρτούν μπορεί να είναι έτσι...

Και τα δυο «τρέιλερ», είναι δημιούργημα του μοντέρ Μπραντ Χάνσεν, ο οποίος βλέποντας τις «προσεχώς» εικόνες για δυο από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, είχε την φαεινή ιδέα, να αναρωτηθεί το πως θα έμοιαζαν, αν η ηχητική τους μπάντα συνοδευόταν από εντελώς διαφορετικές εικόνες.

Πρώτα ήρθε το «The Lion King Rises», μια εξαιρετικά μονταρισμένη εκδοχή του «Dark Knight Rises» και του «Βασιλιά των Λιονταριών», που μετέφερε την σκοτεινή ατμόσφαιρα της Γκόθαμ Σίτι στην Αφρικανική σαβάνα, αποδεικνύοντας πως η διαφορά ανάμεσα στον κόσμο ενός λιονταριού κι ενός τύπου που ντύνεται τα βράδια νυχτερίδα, δεν είναι στ΄ αλήθεια τόσο μεγάλη.

.

Η καινούρια του δουλεία, παίρνει το καλογυαλισμένο, μάλλον ρετρό και απόλυτα τρυφερό διαστημικό σύμπαν που έχτισε η Pixar για το «Wall-E» και το ταιριάζει πάνω στην απειλητική, υπόκωφη μπάντα του «Prometheus» του Ρίντλεϊ Σκοτ. Το αποτέλεσμα, μοιάζει απρόσμενα ταιριαστό και πετυχημένο, επιβεβαιώνοντας με έναν μάλλον χαριτωμένο, αλλά αναμφίβολα αποτελεσματικό τρόπο, την δυνατότητα του μοντάζ να κατευθύνει απόλυτα την αντίληψή και το συναίσθημα μας.