Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ανιές Βαρντά (μαζί με τον Jr.) κάνει μια (ακόμη) ταινία γεμάτη αγάπη στο «Visages, Villages»

στα 10

Οι άνθρωποι είναι πάντα στην καρδιά και στον φακό της, εδώ σε μεγαλύτερο μέγεθος από ποτέ!

Η Ανιές Βαρντά (μαζί με τον Jr.) κάνει μια (ακόμη) ταινία γεμάτη αγάπη στο «Visages, Villages»

Update 20/9: Δείτε στο τέλος του κειμένου το πιο πρόσφατο τρέιλερ της ταινίας

Εκείνος είναι 33 ετών και φωτογραφίζει ανθρώπινα πρόσωπα τα οποία «εκθέτει» στους τοίχους των πόλεων συχνά σε σημεία που οι εκείνοι τους οποίους φωτογραφίζει δεν θα πήγαιναν ποτέ.

Εκείνη είναι 88 ετών και μέσα από τις ταινίες της συλλαμβάνει την ανθρώπινη ψυχή με μια αθωότητα σχεδόν παιδική.

Μαζί επιβιβάστηκαν στο φορτηγό/ φωνογραφικό στούντιο του Jr. και ξεκίνησαν ένα ταξίδι μακριά από τις πόλεις της Γαλλίας σε χωριά που δεν βρίσκονται απαραίτητα σε αυτά στα οποία θα διάλεγες να περάσεις τις διακοπές σου, αναζητώντας κάτι αληθινό, στον τόπο και στους ανθρώπους τους.

visages villages 607

Το ταξίδι τους αυτό έγινε ταινία που μοιάζει να ξεχειλίζει γλύκα και τρυφερότητα και η οποία όπως λέει η ίδια η Ανιές Βαρντά ικανοποίησε μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες της «να συναντήσω καινούρια πρόσωπα και να τα φωτογραφήσω, έτσι ώστε να μην πέσουν στις τρύπες της μνήμης μου».

visages villages 607

Το «Visages, Villages» θα κάνει την πρεμιέρα του εκτός συναγωνισμού σε λίγες μέρες στο Φεστιβάλ των Καννών και το τρέιλερ του θα σας κάνει να δείτε την ζωή και τον διπλανό σας στο μετρό με άλλα μάτια. Πείτε ένα γεια!


Update 20/9: Δείτε παρακάτω το καινούργιο τρέιλερ της ταινίας


To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.