Buzz

To «Vertigo» του Αλφρεντ Χίτσκοκ, ετοιμάζεται για την video game διασκευή του

στα 10

Πως μεταφέρεις την καλύτερη ταινία όλων των εποχών σε video game; Αντλώντας την έμπνευση και την αισθητική, αλλά «παραφράζοντας» την ιστορία.

Flix Team
To «Vertigo» του Αλφρεντ Χίτσκοκ, ετοιμάζεται για την video game διασκευή του

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν πρόκειται για μια ιερόσυλη ή ιδιοφυή πράξη, αλλά το να εμπνευστείς από τον «Δεσμώτη του Ιλίγγου» για δημιουργήσεις ένα βιντεοπαιχνίδι, αναμφίβολα θα σου φέρει αρκετή δημοσιότητα.

Και προκειμένου να αποφύγεις οποιαδήποτε μοιράια σύγκριση με το πρωτότυπο φιλμ, μπορείς πάντα να κρατήσεις τις θεματικές τις ιδέες αλλά και την αισθητική του, επιλέγοντας να αφηγηθείς μια διαφορετική ιστορία από αυτή στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Τζέιμς Στιούαρτ και η Κίμ Νόβακ.

Δείτε ακόμη: «Vertigo»: 60 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την καλύτερη ταινία όλων των εποχών

vertigo game 607

Κι έτσι η video game εκδοχή του «Vertigo» ακολουθεί την ιστορία ενός συγγραφέα ο οποίος μετά από ένα τροχαίο ατύχημα αποκτά έντονες κρίσεις ιλίγγου και παρ΄ότι κανείς άλλος δεν βρέθηκε στο αυτοκίνητο μαζί του, όταν διασώθηκε, επιμένει ότι ταξίδευε με την γυναίκα και την κόρη του. Και κάπως έτσι ξεκινά μια διαδρομή στην οποία ο παίκτης καλείται να ανακαλύψει την αλήθεια σε μια υπόθεση που μοιάζει να αντλεί από το ευρύτερο σύμπαν του Χίτσκοκ κι όχι μόνο από τον «Δεσμώτη του Ιλίγγου». Περιμένοντας την κυκλοφορία του ως το τέλος του έτους, δείτε πιο κάτω ένα τρέιλερ από το παιχνίδι.