Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2013: Το «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς κερδίζει... αναπάντεχα το φετινό Queer Lion

στα 10

Με όχι και τόσο μεγάλο ανταγωνισμό, αλλά και σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα προσέγγιση του τι σημαίνει queer movie ο φετινός Queer Lion, το βραβείο που δίνεται ανάμεσα στις queer ταινίες όλου του φεστιβάλ, το «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς φεύγει θριαμβευτής.

Βενετία 2013: Το «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς κερδίζει... αναπάντεχα το φετινό Queer Lion

Οχι δεν θα σας αποκαλύψουμε ποιος είναι ο gay χαρακτήρας στο «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς που σύμφωνα με την επιτροπή του φετινού Queer Lion εδώ στο 70ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας άξιζε τον τίτλο του καλύτερα σκιαγραφημένου ανάμεσα σε όλες τις ταινίες του φεστιβάλ.

Αυτό είναι καλύτερο να το ανακαλύψετε μόνοι σας βλέποντας το υπέροχο φιλμ του Στίβεν Φρίαρς που αναμένεται να συνεχίσει να βραβεύεται για πολύ καιρό ακόμη μέχρι τον δρόμο του στα Οσκαρ που μοιάζει σχεδόν σίγουρος (αν σκεφτεί κανείς πως η ταινία ανήκει στον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν για όποιον γνωρίζει την εμμονή του με τα βραβεία της Ακαδημίας).

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Philomena».

Ωστόσο η επιλογή της απονομής του φετινού Queer Lion στο «Philomena» είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, λιγότερο προφανής από τις υπόλοιπες ταινίες που διεκδικούσαν τον τίτλο (ανάμεσά τους και το «Tom at the Farm» του Ξαβιέ Ντολάν αλλά και το «Eastern Boys» από το τμήμα «Venice Days») και κυρίως τρομακτικά αποτελεσματική στην ορατότητα της queer κοινότητας και στην κινηματογραφική της ιστορία.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς.


Διαβάστε όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.