Buzz

Teaser για την «Αλήθεια» του Χιροκάζου Κόρε-Εντα: Κατρίν Ντενέβ και Ζιλιέτ Μπινός μεγαλουργούν, στ' αλήθεια

στα 10

Συγκλονιστικές συναντήσεις στην οθόνη, λίγο πριν την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Flix Team
Teaser για την «Αλήθεια» του Χιροκάζου Κόρε-Εντα: Κατρίν Ντενέβ και Ζιλιέτ Μπινός μεγαλουργούν, στ' αλήθεια

«Για την πρώτη ταινία που σκηνοθετεί εκτός της χώρας του, ο Κόρε-Εντα είχε το προνόμιο να συνεργαστεί με δύο τεράστιες Γαλλίδες κινηματογραφικές σταρ. Η συνάντηση του σύμπαντος του πιο σημαντικού δημιουργού σήμερα της Ιαπωνίας και των δύο αγαπημένων πρωταγωνιστριών, της Κατρίν Ντενέβ και της Ζιλιέτ Μπινός, ζωντανεύουν μια ποιητική αντανάκλαση της σχέσης μεταξύ μητέρας και κόρης αλλά και το πολύπλοκο επάγγελμα της ηθοποιού. Θα είναι χαρά μας να παρουσιάσουμε την ταινία ως επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Βενετίας.»

Με αυτά τα λόγια ανακοινώνει ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Βενετίας, την ταινία έναρξης της 76ης διοργάνωσης, κρατώντας τη λάμψη λαμπερών ονομάτων, αλλά φεύγοντας λίγο πιο μακριά από το Χόλιγουντ που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούσε τα ανοίγματα της Μόστρας.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας

La verite

Στην ταινία που ο Χιροκάζου Κόρε-Εντα γύρισε αμέσως μετά το θρίαμβο του Χρυσού Φοίνικα για τους «Κλέφτες Καταστημάτων», η Κατρίν Ντενέβ υποδύεται την Φαμπιέν, μια μεγάλη ηθοποιό, μια αληθινή σταρ του γαλλικού σινεμά, βασίλισσα ανάμεσα στην αυλή της που περιλαμβάνει τον πρώην σύζυγό της, τον εραστή της, τον ατζέντη της. Οταν θα εκδώσει την αυτοβιογραφία της, η κόρη της, Λιμίρ, η οποία έχει μετακομίσει από τη Γαλλία στην Αμερική για να ξεφύγει από την καταπιεστική μητέρα της, θα επιστρέψει με την οικογένειά της στο Παρίσι. Κι όσο η Φαμπιέν θα γυρίζει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας στην οποία υποδύεται μια μητέρα που δεν γερνά ποτέ, μητέρα και κόρη θα συγκρουστούν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανδρών που τις παρακολουθούν.

La Verite

«Γυρίσαμε την ταινία σε δέκα εβδομάδα πέρσι το φθινόπωρο στο Παρίσι,» δηλώνει ο Χιροκάζου Κόρε-Εντα. «Οπως ήδη έχει ανακοινωθεί, το καστ είναι λαμπερό, αλλά η ταινία αφηγείται μια μικρή οικογενειακή ιστορία που διαδραματίζεται κυρίως μέσα σε ένα σπίτι. Εχω προσπαθήσει να κάνω τους χαρακτήρες να ζήσουν μέσα σε αυτό το μικρό σύμπαν, με τα ψέματά τους, την αλαζονεία τους, τις τύψεις τους, τη θλίψη τους, τις χαρές τους και τη συμφιλίωσή τους. Ελπίζω πραγματικά να σας αρέσει αυτή η ταινία». Αυτό θα το μάθουμε σε λίγες μέρες, στη Μόστρα της Βενετίας, αλλά προς το παρόν, μεταξύ ιαπωνικού voice over και γαλλικού λόγου, η αίσθηση του πρώτου τίζερ του «Truth» μας γεμίζει... αλήθεια.


**Δείτε εδώ δύο σκηνές από την ταινία**:

To 76o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου του 2019 στο Λίντο της Βενετίας.

Truth 607