Buzz

To «True Crimes» του Αλέξανδρου Αβρανά με τον Τζιμ Κάρεϊ ξεκινάει γυρίσματα

στα 10

Αρχές Νοεμβρίου στην Κρακοβία ξεκινούν τα γυρίσματα του «True Crimes» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Αβρανά με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ, στο πρώτο μεγάλο αγγλόφωνο βήμα του Ελληνα σκηνοθέτη.

To «True Crimes» του Αλέξανδρου Αβρανά με τον Τζιμ Κάρεϊ ξεκινάει γυρίσματα

Τον Ιούλιο του 2014, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ιερουσαλήμ, ο Αλέξανδρος Αβρανάς είχε μιλήσει στο Screen International για τη νέα του ελληνική ταινία: «Μιλάει για ένα μεσοαστικό ελληνικό ζευγάρι που θέλει να ζει άνετη ζωή, το "αμερικάνικο όνειρο" και καταλήγει να οδηγηθεί στο φόνο προκειμένου να κερδίσει χρήματα για να διατηρήσει τον τρόπο ζωής του. Είναι μια ταινία για τις ηθικές αξίες.»

Τον Μάιο του 2015, όμως, το όνομα του Αλέξανδρου Αβρανά όμως εμφανίστηκε ως αυτό που επικράτησε για τη σκηνοθεσία του «True Crimes» και τώρα πλέον είναι επίσημο πως στην τρίτη του μεγάλου μήκους και πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, ο σκηνοθέτης του «Without» και του «Miss Violence» βρίσκει τον εαυτό του στη σκηνοθετική καρέκλα μιας συμπαραγωγή Αμερικής και Πολωνίας, με παραγωγούς τον Μπρετ Ράτνερ και τον Ντέιβιντ Γκέρσον, σεναριογράφο τον Τζέρεμι Μπροκ (του «Mrs. Brown» και «The Last King of Scotland») και πρωταγωνιστή ενός διεθνούς καστ τον Τζιμ Κάρεϊ.

Το «True Crimes» αφηγείται την ιστορία ενός μεσήλικα ντετέκτιβ, του Γιάτσεκ Βρομπλέσκι της αστυνομίας του Βρότσλαβ στην Πολωνία, ο οποίος χρησιμοποιήσε τα στοιχεία που βρήκε σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα προκειμένου να λύσει μια πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας. Παρά τις διαβεβαιώσεις του συγγραφέα του βιβλίου ότι η ιστορία ήταν προϊόν μυθοπλασίας, ο Βρομπλέσκι βρήκε ανατριχιαστικές ομοιότητες ανάμεσα στις σελίδες του και στο πραγματικό έγκλημα σε μια ιστορία που έγινε γνωστή μέσα από το άρθρο του Ντέιβιντ Γκραν στο New Yorker.

Μιλώντας στο Screen International, ο Τζέρεμι Μπροκ δηλώνει: «Δουλεύοντας με τους παραγωγούς Μπρετ Ράτνερ και Ντέιβιντ Γκέρσον, αλλά και με πολύ σύντομους γάμους με διάφορους σκηνοθέτες, το σενάριο άρχισε να εξελίσσεται. Για μένα το να δουλεύω πάνω σε ένα άρθρο σημαίνει πολλή έρευνα. Με το που δουλέψαμε με τον Αλέξανδρο Αβρανά από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, το σενάριο απογειώθηκε γιατί υπήρξε όσμωση μεταξύ μας. Είναι ένας τέλειος γάμος της αγγλοσαξωνικής μου νοοτροπία και της δικής του πιο ευρωπαϊκής προσέγγισης στο σινεμά».

Τον Τζιμ Κάρεϊ πλαισιώνουν στην ταινία η Αγκάτα Κουλέζκα (από το «Ida»), η Σαρλότ Γκενσμπούργκ, η Κάτι Ούτινεν, ο Ζβίγκνιου Ζαμακόβσκι και ο Μάρτον Τζόκας. Τα γυρίσματα του «True Crimes» θα ξεκινήσουν στην Κρακοβία στις 7 Νοεμβρίου, με σκοπό να ολοκληρωθούν στις 20 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: