Industry

Τα «Ιχνη» του Θανάση Βασιλείου σε ανοιχτή προβολή στην Ααβόρα

στα 10

Σε μια ειδική προβολή, ανοιχτή στο κοινό, ο Θανάσης Βασιλείου θα παρουσιάσει τη μικρού μήκους ταινία του, «Ιχνη» και... θα προκαλέσει συζήτηση!

Flix Team
Τα «Ιχνη» του Θανάση Βασιλείου σε ανοιχτή προβολή στην Ααβόρα

Το εθνικιστικό κόμμα της χώρας μόλις νοίκιασε το κτήριο μιας πρώην Σχολής Κινηματογράφου. Ξεκινά να ψάχνει νέους οι οποίοι θα στελεχώσουν τον όροφο της Επικοινωνίας. Δύο κοπέλες, μέσα από διάφορες συνεντεύξεις, μας οδηγούν στην αποκάλυψη κρυφών μυστικών. Πολλά από τα ονόματα των χαρακτήρων παραπέμπουν στην πρόσφατη ιστορία του φασισμού στην Ελλάδα. Ωστόσο, βρισκόμαστε στο 2017… Ο Γραμματέας του κόμματος, προσπαθεί μάταια να καθαρίσει ένα παρελθόν που έχει ήδη αρχίσει να «ξεχειλίζει».

ιχνη 607

Ο κινηματογράφος Ααβόρα προβάλλει με ελεύθερη είσοδο τη μικρού-μήκους ταινία μυθοπλασίας του Θανάση Βασιλείου, «Ιχνη» («Traces», 2017), διάρκειας 20’, την Πέμπτη, 12 Απριλίου, στις 18.00. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ζαχαρίας Ρόχας, Γιώργος Σπάνιας, Μαρίνα Συμεού, Μαρία Μαμούρη. Τα «Ιχνη» έχουν αποσπάσει έως τώρα τα βραβεία: Kαλύτερου Σεναρίου, Φεστιβάλ Bucharest ShortCut CineFest (2017), Runner-Up Best Film, Φεστιβάλ Bucharest ShortCut CineFest (2017), Special Jury Award, Φεστιβάλ Short to the Point (2017).

ιχνη 607

Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση, παρουσία του σκηνοθέτη, με τους Δημήτρη Ψαρρά, δημοσιογράφο (Εφημερίδα των Συντακτών), Χρήστο Χρυσόπουλο, συγγραφέα και Χρήστο Δερμεντζόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή κινηματογράφου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Διαβάστε ακόμη: Ο Ακης Καπράνος μας βάζει βαθύτερα στον κόσμο των μεταμεσονύκτιων προβολών

Ακολουθήστε τα «Ιχνη» στο facebook και δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας.

TRACES (2017) short / official trailer from Thanassis Vassiliou on Vimeo.