Φεστιβάλ / Βραβεία

Τορόντο 2012, «Peaches Does Herself»: ενα transexual μιούζικαλ με γεύση ροδάκινο και πέος

στα 10

Η ιέρεια του ανατρεπτικά sexualized electro, Peaches, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο δικό της μιούζικαλ που δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δει μέχρι σήμερα.

Τορόντο 2012, «Peaches Does Herself»: ενα transexual μιούζικαλ με γεύση ροδάκινο και πέος

Η αποδόμηση του φύλου, το γκρέμισμα των ορίων της παραδοσιακής σεξουαλικότητας, ένας επιθετικός φεμινισμός και μια οργιαστική ελευθεριότητα, αποτελούν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής και της περσόνα της Peaches, της Καναδέζας μουσικού που μεταμορφώθηκε σε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες κι ανατρεπτικές καλλιτέχνιδες της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.

Με έδρα το Βερολίνο και όπλα μια καταιγιστική electro θύελλα που παρασύρει κάθε αντίσταση και σημαία μια macho θηλυκότητα που καταρρίπτει κάθε στερεότυπο των φύλων, η Peaches υπήρξε από την αρχή ένα γοητευτικό μουσικό παράδοξο και μια γυναίκα με δυναμικές απόψεις και ανατρεπτικό χιούμορ.

Η πρώτη της ταινία «Peaches Does Herself» είναι στην ουσία η μουσική παράσταση που ανέβασε πριν μερικούς μήνες στο HAU Eins του Βερολίνου. Το μιούζικαλ, αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού που μόνη στο δωμάτιό της, ονειρεύεται να γίνει διάσημη. Μια εξηντάρα cowboy στρίπερ θα της δώσει την δύναμη να γίνει μουσικός, μια εγχείρηση αλλαγής φύλου θα την απογειώσει, ο ερωτάς της για μια υπέροχη transexual θα την αναγκάσει να ανακαλύψει ποια αληθινά είναι. Ή κάτι τέτοιο.

3

Η ιστορία θα ξετυλιχθεί μέσα από τραγούδια και σεξουαλικά φορτισμένα χορευτικά, από κοστούμια με ευμεγέθη dildos, από το μπαλέτο των fatherfuckers από την αγαλματένια τρανσέξουαλ Ντάνι Ντάνιελς, από ένα κρεββάτι-αιδοίο και φυσικά, από τo naked cowgirl Σάντι Κέιν, που κλέβει την παράσταση τραγουδώντας το απολαυστικό, μελλοντικά κλασσικό τραγούδι «I Love Dick» σε κάτι που θα μπορούσε να είναι και το highlight της ταινίας. (Δείτε το εδώ, αξίζει!)

Αν με τη λέξη μιούζικαλ περιμένετε κάτι σαν το «Mamma Mia», μάλλον θα βρεθείτε προ εκπλήξεως, αν από την άλλη, το βρωμόστομα, το outré χιούμορ, η μουσική της Peaches ή έστω μια γερή δόση υπερβολής και εξωφρενικότητας σας ιντριγκάρουν, τότε το «Peaches does Herself» πιθανότατα είναι φτιαγμένο για σας!

Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες, τους καλεσμένους, τα όσα συμβαίνουν στο φεστιβάλ του Τορόντο, στο ειδικό τμήμα του flix.


Tags: Toronto 2012