Buzz

Ο σκηνοθέτης του «Ασε το Κακό να Μπει» και του «Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι» ετοιμάζει… κωμωδία

στα 10

Ο Σουηδός Τόμας Αλφρεντσον επιστρέφει στα πάτρια εδάφη σε μια προσπάθεια να επανακάμψει από την παταγώδη αποτυχία του «The Snowman».

Ο σκηνοθέτης του «Ασε το Κακό να Μπει» και του «Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι» ετοιμάζει… κωμωδία

Ο Σουηδός Τόμας Αλφρεντσον υπήρξε υπεύθυνος για δύο από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών, εντυπωσιάζοντας αρχικά με το υβρίδιο βαμπιρικού τρόμου και ιστορίας ενηλικίωσης του «Ασε το Κακό να Μπει» και στη συνέχεια πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό αγγλόφωνο ντεμπούτο με το κατασκοπικό θρίλερ «Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι».

Δυστυχώς, όμως, η συνέχεια κάθε άλλο παρά υπήρξε εξίσου επιτυχημένη. Παρά τις υψηλές προσδοκίες και τους ευνοϊκούς οιωνούς, η κινηματογραφική διασκευή του Αλφρεντσον στο best seller αστυνομικό θρίλερ του Γιου Νέσμπο, «Ο Χιονάνθρωπος», με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπέντερ, στάθηκε το λιγότερο μια εκκωφαντική απογοήτευση, ανάξια του βιβλίου και των ταλέντων τόσο του σκηνοθέτη όσο και του πρωταγωνιστή της.

Ωστόσο όλοι έχουν δικαίωμα στην αποτυχία, πόσο μάλλον όταν έχουν επιδείξει ένα τόσο εντυπωσιακό προηγούμενο έργο, οπότε είμαστε διατεθειμένοι να τον συγχωρήσουμε και ιδιαίτερα περίεργοι να ανακαλύψουμε το επόμενο βήμα του, ειδικά όταν αυτό μοιάζει με μια θεαματική στροφή σε ύφος και θεματολογία.

Η επόμενη ταινία του Αλφρεντσον θα βασίζεται σε μια εξαιρετικά δημοφιλή σουηδική σειρά κωμικών ταινιών με τίτλο «Jönssonligan», η οποία στηριζόταν με τη σειρά της σε ένα δανέζικο franchise. Η σειρά ξεκίνησε στις αρχές των ’80s και υπήρξε τόσο επιτυχημένη ώστε κράτησε για οκτώ ολόκληρες ταινίες μέσα σε δύο δεκαετίες, ενώ γέννησε και ένα reboot το 2015.

Διαβάστε ακόμη: Μια Dame κι ένας Sir, η Ελεν Μίρεν κι ο Ιαν ΜακΚέλεν, θ' αποδείξουν μαζί αν είναι... Good Liars

Tomas Alfredson 607 Ο Αλφρεντσον στα γυρίσματα του «Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι»

Η ιστορία του «Jönssonligan» περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα απατεώνων και των προσπαθειών τους να οργανώσουν μια ληστεία.

Για τις ανάγκες της νέας του αυτής ταινίας, ο Αλφρεντσον θα επιστρέψει στα πάτρια σουηδικά εδάφη, κάτι που ελπίζουμε να του ξαναδώσει την αυτοπεποίθηση και τον δημιουργικό έλεγχο που τόσο θεαματικά είδε να γλιστρούν μέσα από τα χέρια του στην τελευταία, ατυχή χολιγουντιανή του απόπειρα.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, με ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας κάπου μέσα στο 2019. Εμείς δεν έχουμε πάρα να ευχηθούμε στον Αλφρεντσον καλή (καλλιτεχνική) ανάρρωση.

Διαβάστε ακόμη