Buzz

Να ραβόμαστε για τα Οσκαρ: Ερχεται το «Nocturnal Animals» του Τομ Φορντ

στα 10

Με πρωταγωνιστές του Τζέικ Τζίλενχαλ και Εϊμι Ανταμς κι ημερομηνία εξόδου τον Νοέμβριο, το «Nocturnal Animals» του Τομ Φορντ έγινε οσκαρικό φαβορί... σε μια νύχτα!

Να ραβόμαστε για τα Οσκαρ: Ερχεται το «Nocturnal Animals» του Τομ Φορντ

Update 25.07: Δείτε στο τέλος του κειμένου τις πρώτες φωτογραφίες από την ταινία που δημοσίευσε το Entertainment Weekly, ενώ την ίδια στιγμή το φιλμ φημολογείται ότι θα κάνει πρεμιέρα στο προσεχές Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο ανανεωτής του οίκου Gucci, ένας από τους πιο διακεκριμένους, αλλά κι επιτυχημένους σχεδιαστές μόδας κι επιχειρηματίες, παρουσίασε την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά, το «A Single Man», το 2010 κι απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και στο σινεμά. Η ταινία είχε φτάσει μέχρι τα Οσκαρ (υποψήφιος ο Κόλιν Φερθ για την ερμηνεία του) κι όχι μόνο επειδή είχε… εξαιρετικό στιλ! Τώρα, επτά χρόνια αργότερα, ο Τομ Φορντ είναι έτοιμος για το επόμενο κινηματογραφικό του βήμα που μοιάζει να έχει τα ίδια κι ακόμα καλύτερα διαπιστευτήρια.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τομ Φορντ επιστρέφει στο σινεμά νύχτα

τομ φορντ 607

Το «Nocturnal Animals» βασίζεται στο μυθιστόρημα «Tony and Susan» του Οστιν Ράιτ κι είναι μια σκοτεινή ιστορία εκδίκησης: μια ιδιοκτήτρια γκαλερί νιώθει το μυθιστόρημα του πρώην συζύγου της να τη στοιχειώνει, μια κι αντιλαμβάνεται το βίαιο αυτό λογοτεχνικό θρίλερ ως μια συγκαλυμμένη απειλή για τη ζωή της. Αρχικά ο Τομ Φορντ σχεδίαζε να διασκευάσει το βιβλίο σε δύο ταινίες, μια από την πλευρά του κάθε ήρωα, όμως τελικά η ταινία θα είναι μία και θα μεταφέρει την οπτική ματιά από τον έναν ήρωα στον άλλον.

Διαβάστε ακόμη: Τζέικ Τζίλενχαλ και Ντενί Βιλνέβ ξανά μαζί, στα ίχνη του Τζο Νέσμπο

nocturnal animals 607

Πρωταγωνιστές του «Nocturnal Animals» είναι οι Εϊμι Ανταμς και Τζέικ Τζίλενχαλ, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Μάικλ Σάνον, Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον, Αϊλα Φίσερ, Αρμι Χάμερ και Λόρα Λίνεϊ. Το soundtrack υπογράφει και πάλι, μετά το «A Single Man», ο Εϊμπελ Κορζενιόφσκι και τη φωτογραφία ο Σέιμους ΜακΓκάρβεϊ. Η παραγωγός εταιρεία Focus μόλις ανακοίνωσε ότι η ταινία θα βγει στην Αμερική σε περιορισμένη διανομή στις 18 Νοεμβρίου και σε ευρύτερη στις 9 Δεκεμβρίου, δίνοντάς της, έτσι, το εισιτήριο για την οσκαρική σεζόν.

Διαβάστε ακόμη: «Loving» του Τζεφ Νίκολς - Ανθρώπινα δικαιώματα και... Οσκαρ

Nocturnal Animals 607

Nocturnal Animals 607

Nocturnal Animals 607