Buzz

Ο Τομ Φορντ είναι έτοιμος να σκηνοθετήσει τις επόμενες δύο ταινίες του

στα 10

Μετά το «A Single Man», ο σχεδιαστής μόδας και πολυπράγμων καλλιτέχνης έχει μια ακόμα ταινία στα σκαριά, σε δυο βερσιόν αυτή τη φορά!

Ο Τομ Φορντ είναι έτοιμος να σκηνοθετήσει τις επόμενες δύο ταινίες του

Ο ανανεωτής του οίκου Gucci, ένας από τους πιο διακεκριμένους, αλλά κι επιτυχημένους σχεδιαστές μόδας κι επιχειρηματίες, παρουσίασε την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά, το «A Single Man», το 2010 κι απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και στο σινεμά. Η ταινία είχε φτάσει μέχρι τα Οσκαρ (υποψήφιος ο Κόλιν Φερθ για την ερμηνεία του) κι όχι μόνο επειδή είχε… εξαιρετικό στιλ! Από τότε, εκτός από κάποιες φήμες ότι σχεδίαζε να περάσει στην κωμωδία, ο Τομ Φορντ κράτησε κινηματογραφική σιωπή. Ως τώρα.

Διαβάστε ακόμη: Αν είναι να είσαι φαβορί για Οσκαρ, κάντο όπως η Τζούλιαν Μουρ!

Η νέα ταινία του Τομ Φορντ, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Women’s Wear Daily, θα είναι… δυο ταινίες. Ο Φορντ θα διασκευάσει ένα μυθιστόρημα, του οποίου τον τίτλο δεν αποκαλύπτει ακόμα, αλλά λέει ότι δεν είναι πολύ γνωστό κι ότι είναι ένα θρίλερ. Το βιβλίο θα μεταφέρει στο σινεμά σε δυο μορφές, μια πιστή στο πρωτότυπο υλικό και μια που απομακρύνεται από την πηγή.

«Ενα βιβλίο είναι ένα βιβλίο,» λέει ο Τομ Φορντ «και μια ταινία είναι μια ταινία. Και τα δυο τους είναι πολύ διαφορετικά πράγματα. Κάποιες φορές στοιχεία ενός βιβλίου είναι πολύ διακριτικά, γιατί πρόκειται για παράδειγμα για έναν εσωτερικό μονόλογο ενός ήρωα – όταν αυτό το μεταφέρεις στην οθόνη, δεν έχεις αυτόν τον εσωτερικό μονόλογο (εκτός κι αν τον έχεις, αλλά δεν το προτιμώ) κι έτσι πρέπει να κάνεις κάτι προσωπικό. Πρέπει να πάρεις ότι μιλά σε σένα, μέσα σ’ ένα βιβλίο και να το ενισχύσεις. Είναι, κατά κάποιον τρόπο, ιμπρεσιονισμός.»

Το σχέδιο προς το παρόν είναι ο Φορντ να κάνει το γύρισμά του στο «διάλειμμα» των επιδείξεων μόδας, μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου φέτος, καθώς, όπως λέει, χρειάζεται μόνον έξι εβδομάδες γυρίσματος. Περιμένουμε με ανυπομονησία λεπτομέρειες, καστ και εποχή, για να δούμε και τι θα φορούν οι πρωταγωνιστές!

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Κοστούμια