Buzz

Το «The Dark Knight Rises» αποκαλύπτεται!

στα 10

Με παράλληλες δράσεις, από σχολιασμό του Κρίστοφερ Νόλαν μέχρι viral ευρήματα, ο νέος Μπάτμαν ξεκινά ν’ ανοίγει τα φτερά του.

Το «The Dark Knight Rises» αποκαλύπτεται!

Σε μια ειδική παρουσίαση σε IMAX, μόνο για δημοσιογράφους, ο Κρίστοφερ Νόλαν προλόγισε το 8λεπτο κλιπ που ακολούθησε, με αποκλειστικές σκηνές από το «The Dark Knight Rises». Το υλικό αυτό θα προβάλεται και πριν από το «Mission: Impossible – Ghost Protocol» στην Αμερική, όταν ανοίξει στις 16 Δεκμβρίου, σε IMAX αίθουσες.

Στην εισαγωγή του, ο Νόλαν εκθείασε την τεχνολογία του IMAX, η οποία μάλιστα δημιουργήθηκε, όπως είπε, ένα χρόνο πριν γεννηθεί εκείνος, αλλά εξακολουθεί να είναι το καλύτερο δυνατόν φορμά για την προβολή ταινιών. Μίλησε για το πόσο σημαντικό ήταν για τον ίδιο ως σκηνοθέτη να μπορέσει να δώσει στους θεατές μια αίσθηση «μεγαλείου» που ο ίδιος είχε στερηθεί όταν ήταν παιδί και πήγαινε στο σινεμά.

Στο 8λεπτο κλιπ που προβλήθηκε για τους δημοσιογράφους, τον κύριο λόγο έχει ο «κακός» του «The Dark Knight Rises», ο Μπέιν που ενσαρκώνει ο Τομ Χάρντι, αν και το κοινό πήρε μια πρώτη ματιά κι από την Αν Χάθαγουεϊ ως catwoman και από τον Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ με τη στολή του αστυνομικού. Ο Μπάτμαν του Κρίστιαν Μπέιλ πέρασε λίγο από την οθόνη, ενώ η Μαριόν Κοτιγιάρ, ο Γκάρι Ολντμαν και ο Μάικλ Κέιν ήταν απόντες.

Παράλληλα, η Warner Bros. ξεκίνησε από χθες, στα μουλωχτά, τη viral καμπάνια για το «The Dark Knight Rises». Το πρώτο υλικό που διοχέτευσε στο ίντερνετ, κάνοντας τις καρδιές των fans να φτερουγίσουν, είναι (δείτε τα στο gallery) έγγραφα της CIA που αφορούν κάποιον Δρ. Λεονίντ Πάβελ, που είναι πυρηνικός φυσικός και αναζητά άσυλο. Για ποιο λόγο; Καταδιώκεται από τον Μπέιν; Από τον Μπάτμαν;

Λίγο αργότερα, από έναν λογαριασμό στο twitter με το όνομα @thefirerises, δόθηκαν στοιχεία για την Επιχείρηση Early Bird, σύμφωνα με την οποία οι Ειδικές Δυνάμεις θέλουν να εκδόσουν τον Δρ. Πάβελ σε άλλες αρχές. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε το website Operation Early Bird, όπου ένα ρολόι μετράει αντίστροφα μέχρι τις 8 σήμερα το απόγευμα (δική μας ώρα), για να αποκαλύψει… τι;

Μπείτε μόνοι σας και δείτε. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς!

Το «The Dark Knight Rises» θα βγει στις αίθουσες στις 20 Ιουλίου 2012: διαβάστε τα πάντα για την ταινία εδώ.