Φεστιβάλ / Βραβεία

To «The Capsule» της Αθηνάς Τσαγγάρη στο Φεστιβάλ του Σάντανς!

στα 10

Μετά από μια μεγάλη πορεία στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, το «The Capsule» της Αθηνάς Τσαγγάρη φτάνει και στη χιονισμένη Γιούτα, ως η μόνη ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

To «The Capsule» της Αθηνάς Τσαγγάρη στο Φεστιβάλ του Σάντανς!

Δύο χρόνια μετά τη συμμετοχή του «Attenberg» στο Φεστιβάλ του Σάντανς, η Αθηνά Τσαγγάρη επιστρέφει στη Γιούτα για να παρουσιάσει το «The Capsule», το μικρού μήκους φιλμ που γύρισε στην Υδρα μετά από ανάθεση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και το οποίο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Η συμμετοχή του «The Capsule» στο τμήμα «New Frontiers» των ταινιών μικρού μήκους του Σάντανς, είναι και η μόνη ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ που ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε η ίδια η Τσαγγάρη με το «Attenberg» και συνέχισε ο Μπάμπης Μακρίδης με το «L» που συμμετείχε στο περσινό Φεστιβάλ στο τμήμα του «Διεθνούς Διαγωνιστικού».

Το «The Capsule» - μια ελληνική γοτθική ιστορία μυστηρίου - κλείνει σε μια βίλα στην Υδρα την Αριάν Λαμπέντ (βραβευμένη με το βραβείο γυναικείου ρόλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2010 για το «Αttenberg»), την Γαλλίδα Κλεμάνς Ποεζί (γνωστή από τους ρόλους της στο «127 Ωρες» του Ντάνι Μπόιλ και τη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ») και την Ιζόλντα Ντισόκ (πρωταγωνίστρια στο «Φαόυστ» του Αλεξάντερ Σοκούροφ), ζωντανεύοντας τους ζωγραφικούς πίνακες της νεαρής Πολωνής καλλιτέχνιδος Αλεξάνδρα Βαλιζέφσκα και εξερευνώντας έναν κύκλο πειθαρχίας, επιθυμίας, ανακάλυψης και εξαφάνισης με επίκεντρο τη γυναικεία φύση.

Δείτε εδώ την Αθηνά Τσαγγάρη να μιλάει στην κάμερα του Flix για το σύμπαν του «Τhe Capsule», το οποίο προβλήθηκε στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αλλά παραμένει άγνωστο αν θα δούμε κάποια στιγμή σε κάποια μορφή διανομής και στις αίθουσες.

Ελληνική κατά κάποιο τρόπο συμμετοχή θεωρείται στο φετινό φεστιβάλ του Σάντανς και το «Before Midnight» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ που θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στη Γιούτα, αποκαλύπτοντας όσα έκαναν το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Ιθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί στην Πελοπόννησο όπου και έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς, τα διαγωνιστικά του προγράμματα καθώς και τις μεγάλες πρεμιέρες που θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους από τη χιονισμένη Γιούτα.