Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» της Κωνσταντίντας Βούλγαρη στο Φεστιβάλ της Ανζέρ

στα 10

Αναδεικνύοντας νέους δημιουργούς απ’ όλη την Ευρώπη, το Φεστιβάλ της Ανζέρ επέλεξε την τελευταία ταινία της Κωνσταντίνας Βούλγαρη για το Διαγωνιστικό του τμήμα.

Το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» της Κωνσταντίντας Βούλγαρη στο Φεστιβάλ της Ανζέρ

Από το 1989, το Premiers Plans, το κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ανζέρ, λανσάρει Ευρωπαίους δημιουργούς στα πρώτα τους βήματα, παρουσιάζοντας τη δουλειά τους – και τους ίδιους, σε ζωντανές συζητήσεις – στο κοινό. Από τις αίθουσές του έχουν περάσει ονόματα σαν τον Φατίχ Ακίν, τον Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, τον Ξαβιέ Μπομπουά και τον Τόμας Βίντερμπεργκ, πριν αποκτήσουν την τωρινή τους δημοσιότητα.

Το Premiers Plans, επιπλέον, μοιράζει στα 5 διαγωνιστικά του τμήματα το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ σε βραβεία – σε κάθε κατηγορία, ένα βραβείο δίνεται από την κριτική επιτροπή κι ένα από το κοινό, που υποστηρίζει έτσι άμεσα τις ταινίες που αγάπησε στο Φεστιβάλ. Η επαφή του κοινού με τους συντελεστές είναι από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ, που κάθε απόγευμα διοργανώνει ανάλογες συναντήσεις με μεγάλη προσέλευση.

Στο φετινό πρόγραμμα, το Premiers Plans επέλεξε την τελευταία, δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» που πριν δυο μήνες έκανε την πρεμιέρα του στο ελληνικό τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα για το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» εδώ και δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Premiers Plans της Ανζέρ στο επίσημο webdsite του Φεστιβάλ.