Industry

«Το Σχέδιο Σωτηρία» της Λουκίας Ρικάκη σε ειδικές προβολές στο Νοσοκομείο Σωτηρία

στα 10

Η Λουκία Ρικάκη έφυγε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2011, αφήνοντας πίσω της μια ζωή γεμάτη ενθουσιασμό, τόλμη, δράση και ταινίες: η τελευταία ήταν και η πιο προσωπική.

«Το Σχέδιο Σωτηρία» της Λουκίας Ρικάκη σε ειδικές προβολές στο Νοσοκομείο Σωτηρία

Στο «Σχέδιο Σωτηρία», ένας αφηγητής, ένας συνθέτης, ένας μοντέρ και η σκηνοθέτης βάλθηκαν να αφηγηθούν μέσα σε μια ώρα την ιστορία της συνάντησης 100 καλλιτεχνών με τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Η ταινία της Λουκίας Ρικάκη, βραβευμένη στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, προβλήθηκε το φθινόπωρο στην Ταινιοθήκη, αλλά τώρα έχετε μια ακόμα ευκαιρία να τη δείτε, σ’ έναν χώρο γεμάτο σημασία και ανθρώπινες ιστορίες: στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

«Το Εικαστικό Σχέδιο Σωτηρία: Μνήμη και Ασθένεια στον Εικαστικό Λόγο» ήταν μια πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Σωτηρία για ν' αποτελέσει τόπο συνάντησης των ασθενών με την τέχνη και των καλλιτεχνών με τη ζωή σε όλες της τις πτυχές. Το εικαστικό σχέδιο πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου του 2010.

Η ιδέα αυτή μεταπλάστηκε από τη Λουκία Ρικάκη σε «μια ταινία 100 εικαστικών καλλιτεχνών, δεκάδων λειτουργών Δημόσιας Υγείας και ορισμένων κινηματογραφιστών». Η ταινία θέλησε να αποτελέσει μια νότα αισιοδοξίας με αφορμή μια υλοποιημένη συλλογικότητα.

Επιμελητής της έκθεσης ήταν ο Παναγιώτης Σ. Παπαδόπουλος και τη διοργάνωση ενάλεβε ο Σύλλογος Φίλων Περιθαλπωμένων Νοσοκομείου Σωτηρία, η Α.Σ.Κ.Τ., η διοίκηση του νοσοκομείου και οι σύλλογοι εργαζομένων και περιθαλπωμένων της Σωτηρίας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Σχέδιο Σωτηρία»

Οι προβολές της ταινίας θα γίνουν στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή σήμερα, αύριο και μεθαύριο στις 20.00.