Buzz

To σίκουελ του «E.T.» που (ευτυχώς) ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν γύρισε ποτέ

στα 10

Λίγο μετά την έξοδο του «E.T.» στους κινηματογράφους, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η Μελίσα Μάθισον είχαν ήδη έτοιμο ένα πρώτο σενάριο για τη συνέχεια της ταινίας με τίτλο «Nocturnal Fears». Ευτυχώς, ακόμη και ο ίδιος ο δημιουργός του θεώρησε πως η απόπειρα θα ήταν εκ προιμίου αποτυχημένη!

To σίκουελ του «E.T.» που (ευτυχώς) ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν γύρισε ποτέ

Ο Ε.Τ. έχει επιστρέψει στον πλανήτη του, αλλά το σήμα που έστειλε από τη Γη «προσκαλεί» νέους εξωγήινους επισκέπτες, οι οποίοι ανήκουν σε μια μεταλλαγμένη εκδοχή της φυλής του Ε.Τ. με εχθρικές διαθέσεις και στην προσπάθειά τους να τον εντοπίσουν, θα απαγάγουν τον Ελιοτ και τους φίλους του.

Πόσο χαίρεστε που δεν είδατε το παραπάνω να γίνεται ταινία; Πολύ, φανταζόμαστε, αφού και μόνο στην ιδέα πως μετά την τρομακτική επιτυχία του «Ε.Τ.: Ο Εξωγήινος», ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα κατέστρεφε τα πάντα με ένα σενάριο - αρπαχτή, το μόνο που μπορεί να σε πιάσει είναι... ανατριχίλα.

Κι όμως, ο Σπίλμπεργκ μαζί με τη Μελίσα Μάθισον έγραψαν ένα πρώτο treatment για το σενάριο του σίκουελ του «E.T.», αμέσως μετά την τεράστια επιτυχία του στα ταμεία (στην πραγματικότητα ένα μόλις μήνα μετά την έξοδό του στις αίθουσες - 17 Ιουλίου του 1982) με τίτλο «Nocturnal Fears» και διάφορα εξωφρενικά όπως αυτά που μπορείτε να διαβάσετε και οι ίδιοι παρακάτω στο gallery.

Χρόνια μετά, όταν ο Σπίλμπεργκ ρωτήθηκε για το σίκουελ που (ευτυχώς) δεν γύρισε ποτέ, είχε δηλώσει: «Τα σίκουελ μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα γιατί σε κάνουν να συμβιβαστείς ως καλλιτέχνης. Νομίζω πως ένα σίκουελ στον "Ε.Τ." το μόνο που θα έκανε ήταν να κλέψει την αγνότητα από το πρωτότυπο φιλμ».

Αν μόνο είχε σκεφτεί το ίδιο και για τον «Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανιού»...

Διαβάστε ακόμη: