Φεστιβάλ / Βραβεία

To «To Sail Close to the Wind» του Γρηγόρη Ρέντη βραβεύτηκε στα works in progress του Les Arcs Film Festival

στα 10

To ντοκιμαντέρ του έλληνα σκηνοθέτη κέρδισε το βραβείο TitraFilm Jury Prize που συνοδεύεται από υπηρεσίες για το post production της ταινίας.

Flix Team
To «To Sail Close to the Wind» του Γρηγόρη Ρέντη βραβεύτηκε στα works in progress του Les Arcs Film Festival

Στις ακτές της Σομαλίας η πειρατεία μαίνεται εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για ένα διεθνές ζήτημα με αμέτρητες πολιτικές προεκτάσεις που μπορεί να να έχει μετριαστεί, αλλά που δεν έχει λυθεί ποτέ. Αντίθετα, ασφαλιστικές εταιρίες έχουν κάνει περιουσίες, ξένοι στρατοί έχουν βρει την ευκαιρία να εδραιώσουν στρατόπεδα στην περιοχή και μισθοφόροι έχουν βρει ένα νέο πεδίο απασχόλησης: αυτό της ναυτικής ασφάλειας.

Το «Pari» του Ελληνο-Ιρανού Σιαμάκ Ετεμάντι θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Πανόραμα του 70ού Φεστιβάλ Βερολίνου

to sail close to the wind 607

Το ντοκιμαντέρ του Γρηγόρη Ρέντη, ακολουθεί τρεις χαρακτήρες που ζουν σε αυτή τη γκρίζα ζώνη, περνώντας την ζωή τους εν αναμονής μιας εξωτερικής απειλής. Μιας απειλής που μπορεί να μην παρουσιαστεί ποτέ.

Παρακολουθώντας αυτούς του ναυτικούς φρουρούς σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους, το «To Sail Close to the Wind» στοχάζεται πάνω στον ρόλο τους ως προστάτες και κουβαλητές. Καταγράφοντάς τους στην ξηρά και τη θάλασσα, το φιλμ διερωτάται πάνω στο τι σημαίνει να ζεις στα όρια αυτού που οι κοινωνία ορίζει ως «ασφαλές».

Το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη έχει επίσημη πρώτη στο Πανόραμα του 70ού Φεστιβάλ Βερολίνου

to sail close to the wind 607 O Γρηγόρης Ρέντης με τον παραγωγό Κλεμάν Ντιμπουάν

Σενάριο, σκηνοθεσία: Γρηγόρης Ρέντης / Παραγωγή: Βίκυ Μίχα, Γρηγόρης Ρέντης, Κλεμάν Ντιμπουάν / Εταιρίες παραγωγής: Byrd, asterisk*, Good Fortune Films / Με την υποστήριξη των: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ, ARTE GEIE, CE Media Development Support

To «Kala-a-zar» της Τζάνις Ραφαηλίδου στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ