Buzz

«Το Μικρό Ψάρι»: δείτε αποκλειστικά το making of της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη

στα 10

Ο Γιάννης Οικονομίδης και οι ηθοποιοί του βάζουν τους αναγνώστες του Flix πίσω από τις κάμερες και μιλούν για το κολύμπι στα βαθιά νερά ενός γκανγκστερικού ελληνικού θρίλερ...

«Το Μικρό Ψάρι»: δείτε αποκλειστικά το making of της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη

Eκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του πριν από ένα μήνα στην διαγωνιστικό τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, την επίσημη ελληνική πρεμιέρα του την προηγούμενη Δευτέρα στην μεγαλύτερη οθόνη της Αττικής και έρχεται στις αίθουσες στις 27 Μαρτίου για να συναντήσει το ευρύ ελληνικό κοινό που αδημονεί. «Το Μικρό Ψάρι», η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη («Σπιρτόκουτο», «Με τη Ψυχή στο Στόμα», «Μαχαιροβγάλτης») είναι ένα βραθυβλεγές γκανγκστερικό θρίλερ, μία περιπέτεια ηθικών ξεθαρισμάτων και εσωτερικής κάθαρσης, ή απλώς μία παραβολή της σύγχρονης ελληνικής (και γενικότερα δυτικής) κοινωνίας που έχει παραδοθεί άνευ όρων στους μεγαλοκαρχαρίες. Μέχρι που ένα μικρό ψάρι αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή του.

Ο Γιάννης Οικονομίδης χρησιμοποιώντας το genre των φιλμ νουάρ και με πρωταγωνιστή έναν εξαιρετικό Βαγγέλη Μουρίκη ντύνει τα σινεμασκόπ πλάνα του με μία γνώριμη αστική μελαγχολία και αφηγείται τελικά κάτι αρκετά ελληνικό: την καταπιεσμένη οργή απέναντι στην ανοχή μίας μαφίας που δεν είναι απαραίτητα ούτε underground, ούτε κρυφή. Αλλά έχει διεισδύσει παντού, αλλοτριώνει τα πάντα, αφαιρεί κάθε οξυγόνο για το μέλλον.

Γιατί ο Οικονομίδης χρησιμοποίησε αυτή τη φόρμα για να εκφραστεί; Πώς αντιμετώπισε ένα νουάρ κάτω από το ελληνικό φως; Τι οδηγίες έδωσε στο καστ του; Πώς ένιωσαν οι ηθοποιοί του (από τον Μουρίκη μέχρι τη Βίκυ Παπαδοπούλου, τον Γιάννη Τσορτέκη, τον Πέτρο Ζερβό, τον Γιάννη Αναστασάκη) τους ρόλους, την ιστορία; Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στα γυρίσματα; Και κυρίως: γιατί «Το Μικρό Ψάρι» είναι λαϊκό σινεμά κι έχει κάτι να πει στον μέσο θεατή;

Δείτε ένα βίντεο που το Flix εξασφάλισε σε αποκλειστικότητα και μας περιηγεί πίσω από τις κάμερες, με τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς του να εξηγούν τη διαδικασία.


ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ - Making of από Flixgr

Περισσότερα για «Το Μικρό Ψάρι» που κάνει την πρεμιέρα του στις 27 Απριλίου από τη Feelgood: