Buzz

Το Κορίτσι με το Τατουάζ: Νεες φωτογραφίες

στα 10

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» μας χαρίζει μία αποκλειστική νέα ματιά στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ. Δείτε μία σειρά από καταπληκτικές φωτογραφίας από το «Το Κορίτσι με το Τατουάζ».

Το Κορίτσι με το Τατουάζ: Νεες φωτογραφίες

Ο Ντέβιντ Φίντσερ μιλώντας στην «Le Monde» αποκάλυψε ότι μοιράζεται κάτι κοινό με τον Σουηδό συγγραφέα της «Millenium» τριλογίας: κουβαλούν ένα σοβαρό παιδικό τραύμα. «Οπως εγώ επηρεάστηκα βαριά και δεν ξεπέρασα ποτέ την ιστορία του Zodiac, έτσι κι ο Στιγκ Λάρσον όταν ήταν 15 χρονών έγινε μάρτυρας ενός ομαδικού βιασμού, δεν τον εμπόδισε, κι αυτό το τραύμα τον κυνηγάει ακόμα...»

Ο Φίνστερ μας προειδοποιεί ότι η ταινία του δε θα είναι εύκολη ή «προσαρμοσμένη» για τις αντοχές του αμερικανικού κοινού: «η ταινία μου δε θα είναι όμορφη ή εντυπωσιακή. Θα είναι βάναυση. Μπορεί εγώ να ήμουν ο άρχοντας της διαστροφής, αλλά ο Λάρσον σήκωσε τον πήχη ψηλά...»

Ομως ο Φίντσερ πιστεύει ότι ο Λάρσον δεν έχει κατασκευάσει μία εύκολη πρόκληση, αλλά ένα σύνθετο και βαθιά κοινωνικό και πολιτικό δράμα: «Κατάφερε να περάσει την επιδερμίδα της φαινομενικά φιλήσυχης σοσιαλιστικής Σουηδικής κοινωνίας και να αποκαλύψει μία σκοτεινή καρδιά. Κι επίσης, μας άνοιξε τα μάτια στο πώς ο φασισμός στις μέρες μας έχει φύγει από την πολιτική σφαίρα αλλά επιβάλλεται μέσω της οικονομικής...»

Κι όσο αφορά στην διαβόητη σκηνή του βιασμού ο Φίνστερ ήταν σαφής: «Θέλω να καταλάβει ο θεατής γιατί η εκδίκηση μόνο θα κάνει την Λίζμπεθ ευτυχισμένη. Πρέπει να νιώσει την ικανοποίησή της...»

Αυτά τα Χριστούγεννα (η έξοδος της ταινίας) δε θα είναι λαμπερά λοιπόν.

Ανυπομονούμε κύριε Φίντσερ.

Δείτε το 4λεπτο trailer

Εδώ ένα πρώτο μονόλεπτο teaser

Ακούστε το soundtrack του Τρεντ Ρέζνορ και δείτε το βίντεο της κατασκευής του πόστερ