Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Home Movie Factory του Μισέλ Γκοντρί εγκαθίσταται στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ!

στα 10

Εχετε παντελή άγνοια για το πώς γίνονται οι ταινίες; Δεν έχετε πιάσει ποτέ στα χέρια σας κάμερα; Είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για το Home Movie Factory!

Το Home Movie Factory του Μισέλ Γκοντρί εγκαθίσταται στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ!

Το πρότζεκτ του Μισέλ Γκοντρί δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη διαδικασία, παρά στο αποτέλεσμα: το Home Movie Factory είναι ένας τρόπος για να εξοικειωθεί το κοινό με τη διαδικασία δημιουργίας του κινηματογράφου, αλλά κι ένα κίνητρο για να βγει από το σπίτι του και να κάνει φίλους!

Εξηγεί ο Μισέλ Γκοντρί: «Ο σκοπός του Home Movie Factory είναι όσοι συμμετέχουν να αισθανθούν περήφανοι για ό,τι κατάφεραν όλοι μαζί και, πάνω απ’ όλα, να διασκεδάσουν. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες, για ν’ αποφευχθεί η αυταρχικότητα, αλλά οι πολλοί κανόνες ακυρώνουν τη δημιουργικότητα. Θέλω με το Home Movie Factory ν’ αποδείξω ότι όλοι είναι δημιουργικοί. Το γεγονός ότι οι ενήλικοι δεν ασχολούνται πια με τη χειροτεχνία και δε ζωγραφίζουν όπως όταν ήταν παιδιά δε σημαίνει ότι έχουν χάσει τις δημιουργικές τους ικανότητες, απλώς έχουν αδρανήσει. Το ‘εργοστάσιό’ μου προσπαθεί να τις ξαναζωντανέψει. Η πλειοψηφία όσων δουλεύουν στα αποκαλούμενα ‘δημιουργικά’ επαγγέλματα, είναι προνομιούχοι άνθρωποι με προνομιούχα ανατροφή. Γενικά, ό,τι βλέπουμε στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο και η μουσική που ακούμε είναι δημιουργία ανθρώπων που έχουν την αυτοέκφραση ως επάγγελμα. Αρα, υπάρχουν και πολλοί ακόμα άνθρωποι που δεν ξέρουμε τι μπορούν να φανταστούν και να κάνουν. Το Home Movie Factory ανοίγει τις πόρτες του γι’ αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους.»

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του Μισέλ Γκοντρί και του Home Movie Factory, το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, που γίνεται από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 5 Φεβρουαρίου, ανεβάζει κάθε μέρα στη σελίδα του στο facebook ένα από τα video clips του σκηνοθέτη, για να το δει το κοινό και να το κουβεντιάσει. Η αρχή έγινε σήμερα με το υπερχαριτωμένο, πρώτο πόνημα του Γκοντρί, το «Les Cailloux» από τους Oui Oui, στους οποίους ήταν και ο ντράμερ!

Δείτε το clip παρακάτω και μάθετε περισσότερα για το Home Movie Factory και τους όρους συμμετοχής εδώ.