Φεστιβάλ / Βραβεία

To Flix στο δρόμο προς τα Οσκαρ

στα 10

Με την 84η απονομή των βραβείων Οσκαρ να απέχει μόλις τρεις ημέρες, το Flix μεταφέρει όλα τα προγνωστικά της τελευταίας στιγμής, αναλύει ξεχωριστά την κάθε κατηγορία των υποψηφιοτήτων και ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη νύχτα του Χόλιγουντ.

Flix Team
To Flix στο δρόμο προς τα Οσκαρ

Είναι εκπληκτικό, αλλά κάθε χρόνο, τις τελευταίες μέρες πριν την απονομή των βραβείων Οσκαρ, λίγοι ενδιαφέρονται για τις εκπλήξεις στα ονόματα όσων θα κερδίσουν τελικά το χρυσό αγαλματάκι. Τα αποτελέσματα είναι συνήθως γνωστά από πολύ νωρίτερα, όταν οι διάφορες βραβεύσεις που οδηγούν στα Οσκαρ έχουν ξεκαθαρίσει τα φαβορί και τα outsiders, αφήνοντας ελάχιστο χώρο σε κινηματογραφικού τύπου ανατροπές.

Το πραγματικό ενδιαφέρον, όσο η απονομή πλησιάζει, μετατοπίζεται στην ίδια την τελετή που ξεκινάει με το πιο «μακρύ» κόκκινο χαλί της χρονιάς, συνεχίζεται με την εμφάνιση και το εναρκτήριο νούμερο του οικοδεσπότη της, κορυφώνεται στους ευχαριστήριους λόγους και τελειώνει αφήνοντας πάντοτε τη γεύση μιας μεγάλης στιγμής για το Χόλιγουντ που ξεχνιέται με αντιστρόφως ανάλογη δύναμη από την αναμονή της.

Ετσι, όμως, δεν είναι ο κόσμος του θεάματος; Σημαντικός όσο το θεάμα διαρκεί, ασήμαντος όταν το θέαμα τελειώνει. Ενδιάμεσα, μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς θα αναγνωριστούν από τα μέλη της Ακαδημίας, άλλες θα αγνοηθούν, καριέρες θα ανέβουν και θα κατέβουν στο χρηματιστήριο της βιομηχανίας, μερικά χαμόγελα θα είναι πιο λαμπερά από κάποια άλλα (το ίδιο θα συμβεί και με τα φορέματα!) και κάποιες ζωές θα αλλάξουν για πάντα.

Ακριβώς στο σημείο, λοιπόν, που η ανυπομονησία για την 84η Απονομή των βραβείων Οσκαρ βρίσκεται στο ζενίθ της, φτάνει η ώρα που μερικά από τα πιο «καυτά» ερωτήματα των ημερών μας μπορεί και να πάρουν μια απάντηση: Θα ντυθεί ο Μπιλι Κρίσταλ ως Λίζμπεθ Σαλάντερ από το «Κορίτσι με το Τατουάζ»; Θα ανέβει ο αξιολάτρευτος Αγκι από το «The Artist» στη σκηνή; Θα εμφανιστεί ο Σάσα Μπάρον Κόεν ως «Dictator», παρόλο που η Ακαδημία του έχει απαγορεύσει να το κάνει; Θα σπάσει ο Γούντι Αλεν την παράδοση που τον θέλει απόντα σε κάθε απονομή με εξαίρεση το 2002;

Οι μεγάλες ερωτήσεις, ωστόσο, που περιμένουν τις απαντήσεις τους την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου είναι άλλες. Είναι αν το «The Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους θα καταφέρει να σαρώσει συμπαρασύροντας στη βωβή μαγεία του κάθε πιθανό του αντίπαλο (με ισχυρότερους το «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε και τους «Απογόνους» του Αλεξάντερ Πέιν). Είναι αν η Μέριλ Στριπ θα κερδίσει τελικά το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τη «Σιδηρά Κυρία» ή θα υποκλιθεί στο θριάμβο της αγαπημένης της Βαιόλα Ντέιβις από τις «Υπηρέτριες». Είναι αν το «Ενας Χωρισμός» θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί στην Κατηγορία της Ξενόγλωσσης Ταινίας. Είναι αν στη μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Κρίστοφερ Πλάμερ και τον Μαξ Φον Σίντοφ θα κερδίσει τελικά ο καλύτερος.

Το Flix έχει ξεκίνησει να διανύει το δρόμο για τα Οσκαρ ήδη από τον Σεπτέμβριο, όταν οικοδεσπότης της απονομής ήταν ακόμη τότε ο Εντι Μέρφι και σε ένα ειδικό τμήμα του (μπορείτε να το δείτε εδώ) έχει συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα όσα συνέβησαν τους προηγούμενους πέντε μήνες, όλες τις βραβεύσεις των Ενώσεων της Αμερικής, τα πριν και τα μετά των Χρυσών Σφαιρών και κάθε πιθανή σημαντική ή ασήμαντη πληροφορία για να σας βρει διαβασμένους την ώρα της απονομής.

Επιπλέον, έχει ξεκινήσει ήδη τις προβλέψεις του για όλες τις κατηγορίες των φετινών Οσκαρ που θα ολοκληρωθούν το πρωί της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου με την κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας προσφέροντας στατιστικά, αναλύσεις και προτιμήσεις προκειμένου να γνωρίζετε ήδη τα φαβορί και τα outsiders πριν ανοίξει ο πολυπόθητος φάκελος την ώρα της απονομής.

Και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου, το Flix θα φοράει τα καλά του σχολιάζοντας, χειροκροτώντας και γιουχάροντας διαδικτυακά όλα όσα θα συμβούν στην 84η Απονομή των βραβείων Οσκαρ μέσα από το www.flix.gr και τις σελίδες του στο Facebook και το Twitter.

Tags: Oscars 2012