Φεστιβάλ / Βραβεία

To Flix προτείνει: Νύχτες Πρεμιέρας, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

στα 10

Δυσκολεύεστε μπροστά σε τόσες πολλές επιλογές; Νιώθετε χαμένοι σε ταινίες που θα θέλατε αν μπορούσατε, να τις δείτε όλες; Αισθάνεστε σημάδια πανικού κοιτάζοντας το πρόγραμμα; Το Flix έχει τη λύση! Κάθε μέρα θα σας προτείνουμε ταινίες που έχουμε δει (ή που θέλουμε να δούμε) για να προγραμματίσετε καλύτερα την αυριανή μέρα! Κρατήστε σημειώσεις!

Flix Team
To Flix προτείνει: Νύχτες Πρεμιέρας, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

El Bulli: Cooking in Progress του Γκέρεον Βέτζελ

Το πολυβραβευμένο, διάσημο εστιατόριο της Καταλονίας μπορεί να έκλεισε για πάντα τις πόρτες του τον περασμένο Ιούλιο, αλλά ο Γκέρεον Βέτζελ πρόλαβε να χωθεί στην κουζίνα του και να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ-λιχουδιά για τους σινεφίλ με ανήσυχο ουρανίσκο. Ακολουθείστε την κάμερα στο άδυτο του γαστρονομικού βασίλειου του Αντριά και της ομάδας του και δείτε την τέχνη της παρασκευής γευμάτων που προορίζονται στο να τα θυμάσαι ως avant garde εμπειρία.

Ο Αννίβας προ των Πυλών της Ελισάβετ Χρονοπούλου

Η ελληνική πρεμιέρα της μέρας είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Χρονοπούλου («Ενα Τραγούδι δε Φτάνει») μίας σκηνοθέτιδας που συγκινεί με τον αμετανόητο ρομαντισμό, την απλότητα και την κοινωνική της ματιά. Η ιστορία της Χαράς, μία κοπέλας από το περιθώριο που προσπαθεί να βρει μια θέση στην Εθνική Ομάδα Ιππασίας δεν είναι απλώς μία ταινία για τον πρωταθλητισμό, αλλά για τον κοινωνικό αποκλεισμό και την πλάνη του «ελληνικού ονείρου». Πρωταγωνιστής, ο Γιάννης Κοκιαασμένος της «Στρέλλας».

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία, στην αποκλειστική συνέντευξη της Χρονοπούλου στο Flix.

Επαναληπτικές προβολές: Αν δεν τις είδατε στην πρώτη τους προβολή στο φεστιβάλ - μην τις χάσετε τώρα!

«Amador» του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Μία τρυφερά κυνική, μελαγχολική κομεντί από τον σκηνοθέτη του «Δευτέρες με Λιακάδα», στην οποία μια μετανάστρια προσπαθεί να κρατήσει μυστικό τον θάνατο του ηλικιωμένου άντρα που φροντίζει, προκειμένου να μην χάσει τον μισθό της. Κοινωνικό πορτρέτο των μεταναστών, μακάβριο χιούμορ και μήνυμα ελπίδας από τον Ισπανό σκηνοθέτη που ξέρει να μας συγκινεί με μικρές ταινίες, μεγάλης ψυχής.

Δείτε το τρέιλερ

«Senna» του Ασίφ Καπάντια

Βραβευμένο στο Sundance, το ντοκιμαντέρ που έχει συζητηθεί ακόμα και στα στοιχήματα των bookers για τα Οσκαρ είναι ένας φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Βραζιλιάνο Αϊρτον Σένα. Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, ο αγαπημένος των οπαδών του αθλήματος για το ταλέντο αλλά και το ήθος του, σύμβολο μιας ολόκληρης χώρας για τη δόξα που έφερνε στη σημαία του, βρήκε τραγικό θάνατο το 1994, σε ηλικία 34 ετών, κατά τη διάρκεια των αγώνων του San Marino Grand Prix στην Ιταλία. Φίλοι ή όχι των μεγάλων ταχυτήτων, ετοιμαστείτε για ένα συγκινητικό ρόλερ κόστερ συναισθημάτων.

Δείτε το Τρέιλερ

«La Fee» των Ντομινίκ Αμπέλ, Φιόνα Γκόρντον και Μπρούνο Ρομί

Το τρίο των σλάπστικ καλλιτεχνών από το Βέλγιο, μετά τα «Rumba» και «Ιceberg», σκηνοθετεί, συγγράφει και πρωταγωνιστεί σε μία ακόμη απολαυστική ιδιόμορφη... νεραϊδοπαρμένη κωμωδία. «Η Νεράιδα» ( «La Fee») είναι μία κινηματογραφικά ευρηματική σωματική κωμωδία, όπου οι ηθοποιοί της χρησιμοποιούν τις τεχνικές και τα χορογραφημένα ευρήματα του σλάπστικ βωβού σινεμά για να αφηγηθούν την ιστορία τους: ένας ρεσεψιονίστ συναντά μια γυναίκα που επιμένει ότι είναι νεράιδα. Και σε μια τόσο μαγική και απρόσμενα διασκεδαστική κωμωδία, τα πάντα είναι πιθανά.

Δείτε το τρέιλερ