Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Flix προτείνει: Νύχτες Πρεμιέρας, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

στα 10

Δυσκολεύεστε μπροστά σε τόσες πολλές επιλογές; Νιώθετε χαμένοι σε ταινίες που θα θέλατε αν μπορούσατε, να τις δείτε όλες; Αισθάνεστε σημάδια πανικού κοιτάζοντας το πρόγραμμα; Το Flix έχει τη λύση! Κάθε μέρα θα σας προτείνουμε ταινίες που έχουμε δει (ή που θέλουμε να δούμε) για να προγραμματίσετε καλύτερα την αυριανή μέρα! Κρατήστε σημειώσεις!

Flix Team
Το Flix προτείνει: Νύχτες Πρεμιέρας, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
Θυμηθείτε ένα τους live στο βίντεο που ακολουθεί...

Δεύτερη μέρα του φεστιβάλ και πέφτουμε στα βαθιά από νωρίς. Στα βαθιά θλιμμένων μουσικών, κι όχι μόνο, ωκεανών. «The Swell Season», το βραβευμένο με Οσκαρ συγκρότημα του «Once», ο Γκλεν και η Μαρκέτα, το αγόρι και το κορίτσι. Τους είχαμε ερωτευτεί τότε που είχαν και οι ίδιοι ερωτευτεί ο ένας τον άλλον, και σήμερα, στο ντοκιμαντέρ που φέρει το όνομά τους καλούμαστε να βιώσουμε το τέλος της σχέσης τους, έτσι όπως αυτή διαλύθηκε μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν. Ραντεβού στον Απόλλωνα στις έξι με τα χαρτομάντιλα υπό μάλης.

Δείτε το trailer

Και μια που αρχίσαμε με χωρισμούς, ας το συνεχίσουμε. Στις οκτώ το βράδυ στον Απόλλωνα, πρεμιέρα του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Γιώργου Πυρπασόπουλου που υπόσχεται ότι η αγάπη κρατάει «4EVER». Ή μήπως πρόκειται για καυστικό σαρκασμό; Σ' ένα στιλάτο θρίλερ ανατροπών στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος με την πραγματική του σύζυγο, την καταπληκτική Μόνικα ΜακΣέιν, ένας γάμος καταρρέει μέσα σε μία άγρια νύχτα...

Διαβάστε για τις ελληνικές ταινίες αλλά και όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ

Τη λύση στην απόγνωση του ερωτικού αδιέξοδου θα τη δώσει το Αττικόν στις δέκα και μισή. «Μεσοτοιχίες» (Medianeras) του Γκουστάβο Ταρέτο, η τρυφερή, πρωτότυπη ρομαντική κομεντί από την Αργεντινή, που μας ξεναγεί στο Μπουένος Αϊρες λίγες ώρες πριν τη γνωριμία ενός μελλοντικού ζευγαριού. Πώς ενώνονται οι δρόμοι δυο ανθρώπων μέσα στο αστικό τοπίο; Πώς συνωμοτεί το σύμπαν θα λέγαμε αν δε σιχαινόμασταν τα κλισέ, σχεδόν όσο τον Κοέλιο.

Δείτε το το trailer

Η «Αγάπη» πρωταγωνίστρια και στις δέκα στον Απόλλωνα, αλλά μέσα από μία αλληγορία επιστημονικής φαντασίας. Με το «Love», το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Γουίλιαμ Γκιούμπανκ, αφηγείται την ιστορία ενός αστροναύτη που ξεμένει στο διάστημα και όσο βυθίζεται στην μοναξιά και την τρέλα κάνει μία ανακάλυψη που θα ανατρέψει τα πάντα. Ο Γκιούμπανκ συνθέτει μία sci-fi φιλμική διατριβή για τη μοναξιά και την αγάπη στις ζωές των ανθρώπων, που καλείται να μας εκπλήξει ευχάριστα όπως το «Μοοn», τη Χρυσή Αθηνά του 2009.

Δείτε το trailer

Μήπως όμως έχετε όρεξη για Τρίερ; Toν Γιοακίμ Τρίερ (Reprise, 2006), όχι τον άλλο διαβόητο Δανό. Ο 36χρονος σκηνοθέτης διασκευάζει με το δικό του σήμα κατατεθέν προκλητικό τρόπο τη «Φλόγα που Τρεμοσβήνει» του Λουί Μαλ στην ταινία «Οσλο, 31 Αυγούστου» - την ιστορία ενός νεαρού άντρα που βγαίνει από ένα κέντρο αποτοξίνωσης καθαρός, αλλά χωρίς πραγματική ελπίδα για ζωή. Δαναός στις οκτώ το βράδυ.

Δείτε το trailer