Φεστιβάλ / Βραβεία

To Φεστιβάλ του Τορόντο υποκλίνεται στο «12 Years a Slave» του Στιβ ΜακΚουίν

στα 10

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, με το κοινό να διαλέγει ως καλύτερη ταινία της διοργάνωσης το «12 Years a Slave» του Στιβ ΜακΚουίν, το πιο ισχυρό οσκαρικό φαβορί της χρονιάς.

Flix Team
To Φεστιβάλ του Τορόντο υποκλίνεται στο «12 Years a Slave» του Στιβ ΜακΚουίν

Aπό την πρώτη στιγμή που προβλήθηκε ήδη στο Φεστιβάλ του Τελιουράιντ, το «12 Years a Slave» του Στιβ ΜακΚουίν υπήρξε η ταινία που θα κάνει φέτος το κοινό να παραληρεί, μέσα από τη σπαρακτική ιστορία ενός ελεύθερου ανθρώπου που θα γίνει σκλάβος στην Αμερική του 1850 και θα διεκδικήσει ξανά το δικαίωμά του στην ελεύθερη ζωή πριν γίνει σύμβολο των αφροαμερικάνων και ακτιβιστής για τα δικαιώματά τους.

Δείτε εδώ περισσότερα για το «12 Years a Slave».

Το κοινό στο Φεστιβάλ του Τορόντο που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, δεν είχε λοιπόν παρά να του χαρίσει δικαιωματικά το Βραβείο Κοινού, αγνοώντας τα υπόλοιπα «αγαπημένα» του Φεστιβάλ, ανάμεσά τους το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν, το «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς, το «Prisoners» του Ντενί Βιλνέβ, όλες ταινίες έτοιμες για να γεμίσουν τις οσκαρικές υποψηφιότητες και να φτάσουν μέχρι την τελετή, το Μάρτιο του 2014.

2 «Asphalt Watches»

Στο Τορόντο επίσης βραβεύθηκε ως Καλύτερο Ντοκιμαντέρ το «The Square» του Τζεχάν Νουζαίμ για την επανάσταση στην Αίγυπτο, και το εξωφρενικό «Why Don't You Play in Hell?» του Σίον Σόνο ως αγαπημένη μεταμεσονύκτια προβολή του κοινού.

Ως καλύτερη καναδική ταινία αναδείχθηκε το «When Jews Were Funny» του Αλαν Ζβάιγκ, το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) πήγε στο «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι και στο «The Catfish» της Κλαούντια Σέντε - Λούτσε και το βραβείο του καλύτερου καναδικού ντεμπούτου πήγε στο «Asphalt Watches» των Σάιν Εμαν και Σεθ Σκάιβερ.

Καλύτερό καναδικό μικρού μήκους φιλμ αναδείχθηκε το ήδη viral «Noah» των Γουόλτερ Γούντμαν και Πάτρικ Σέντερμπεργκ, το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο εδώ.

Διαβάστε περισσότερα: