Buzz

Το ερωτηματολόγιο του Προυστ: Λούις Σι Κέι

στα 10

Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του «Louie» απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Προυστ στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του Vanity Fair που είναι αφιερωμένο στην κωμωδία...

Το ερωτηματολόγιο του Προυστ: Λούις Σι Κέι

Ο Τζαντ Απατοου («This is 40») ανέλαβε καθήκοντα guest αρχισυντάκτη στο ειδικό τεύχος του Vanity Fair για την κωμωδία και ένας από τους φίλους που φώναξε να συμμετέχουν είναι πολυβραβευμένος Λουίς Σι Κέι, ο οποίος συμφώνησε να απαντήσει στην μόνιμη, διάσημη στήλη του περιοδικού «Proust Questionnaire».

Κι αυτές είναι οι απαντήσεις του:

Ποια είναι η δική σου εικόνα πραγματικής ευτυχίας;Να μην απαντήσω ποτέ ξανά ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;Εχεις την εντύπωση ότι θα σου εξομολογηθώ κάτι τέτοιο; Νομίζεις ότι θα σου επιτρέψω να δημοσιεύσεις τον μεγαλύτερο φόβο μου σ' ένα περιοδικό; Οχι λοιπόν κύριος! Δε θα το κάνω!

Ποιον εν ζωή άνθρωπο θαυμάζεις;Ενα τύπο που είδα χθες. Διέσχιζε την Ογδοη Λεωφόρο παρόλο που ήταν κόκκινο. Απλά πετάχτηκε στην μέση του δρόμου, ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τα ταξί που ερχόντουσαν με ταχύτητα και το έκανε σαν να μην τον αφορά τίποτα. Σαν να είναι αυτός ο μόνος ζωντανός κι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε φαντάσματα. Τον λατρεύω αυτόν τον τύπο - όποιος κι αν είναι...

Τι απεχθάνεσαι στον εαυτό σου;Εχω ένα τέλειο πέος. Είναι εξαιρετικό σε όλα του. Θεέ μου σιχαίνομαι το τέλειο πέος μου.

Ποια αρετή θεωρείς υπερτιμημένη στους ανθρώπους;Οταν όλοι λένε ότι κάποιος έχει επίπεδο επειδή δεν βρίζει ή δε χρησιμοποιεί «προσβλητική γλώσσα».

Τι δεν σου αρέσει στην εμφάνισή σου;Με έχουν κουράσει πολύ οι γοφοί μου. Πραγματικά, μ' έχει κουράσει να στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη και να κοιτάω τους γοφούς μου για ώρες μουρμουρίζοντας: «Ανθρωπέ μου οι γοφοί σου. Οι γοφοί σου πρέπει κάποια στιγμή να συνέλθουν».

Τι ή ποιος είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής σου;Θεέ μου. Πόσο προσωπική ερώτηση. Ποιος είπαμε ότι είστε;

Πότε και που ήσουν πιο ευτυχισμένος εαυτός σου;

Οταν πήρα αυτόγραφο από τον Λούις Τιαντ σ' ένα χρωματοπωλείο όταν ήμουν 9 χρονών. Κάποιο τοπικό χρωματοπωλείο είχε την ιδέα να τον προσλάβει και να τον έχει να κάθεται για μια μέσα σ' ένα τραπέζι και να δίνει αυτόγραφα πάνω σε διαφημιστικά φυλλάδια με μπογιές. Εδειχνε δυστυχισμένος. Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν «αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ζωή μου και η χειρότερη της δικής του». Ο Λούις Τιαντ ήταν παίκτης των Boston Red Sox, σε περίπτωση που δεν τον ξέρετε.

Ποιο ταλέντο θα ήθελες να έχεις;Εύχομαι να ήξερα να ζωγραφίζω. Δεν μπορώ να μεταφέρω αυτό που έχω στο μυαλό μου στο χαρτί. Ζωγραφίζω σαν παιδί. Σαν ένα παιδί που έχει φάει πολύ ξύλο και κακοποιηθεί. Και δεν μπορεί να ζωγραφίσει.

Πώς αισθάνεσαι τώρα;Εχω πέσει σε μία μικρή κατάθλιψη. Αστα μην τα ρωτάς.

Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα στον εαυτό σου, τι θα ήταν αυτό;Να μην είχα ποτέ συμφωνήσει να απαντήσω σ' αυτή την μαλακία.

Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα στην οικογένειά σου, τι θα ήταν αυτό;Ω Θεέ μου, σκαλίζεις να μάθεις βρώμα, έτσι δεν είναι; Δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσω. Ποιος θα απαντούσε σε μια τέτοια ερώτηση;;;

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερό σου επίτευγμα;Υπάρχει ένα κορίτσι στην Οκλαχόμα. Κάναμε σεξ Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ηταν 19 χρονών κι εγώ 23. Ηταν τόσο εκτός του δικού μου βεληνεκούς. Δεν ξέρω πώς συνέβη. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ελπίζω η κοπέλα να έχει συνέλθει μέχρι τώρα.

Αν μπορούσες να επιλέξεις ως τι θα επιστρέψεις στην επόμενη ζωή σου, τι θα ήταν αυτό;Ρε σεις, ποιος έχει ώρα να απαντάει σε τέτοιες μαλακίες; Εχω δυο παιδιά. Εχω ένα σωρό σκατά να κάνω σήμερα. Πρέπει να βρούμε σχολείο για του χρόνου. Πάμε γυμνάσιο, τα πράγματα δυσκολεύουν. Ποιος έχει χρόνο να σκεφτεί τι θα κάνει στην επόμενη ζωή του;

Τι θεωρείς ως την απόλυτη μιζέρια;Δύο νύχτες πριν. Ενα ξενοδοχείο στο Πόρτλαντ του Μέιν. Ναι, του Μέιν. Αυτό ακριβώς. Οχι του Ορεγκον. Του Μέιν.

Ποια αρετή εκτιμάς σ' έναν άντρα;Απλά, σε ικετεύω, ας είσαι ευχάριστος συνομιλητής.

Ποια αρετή εκτιμάς σε μια γυναίκα;Το ίδιο. Και επίσης: σεξ, παρακαλώ.

Τι εκτιμάς περισσότερο στους φίλους σου;Οι αληθινοί φίλοι σου λένε πάντα την αλήθεια. Τους παρακαλώ να σταματήσουν.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;

Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, Νικολάι Γκόγκολ, Ρίτσαρντ Ράιν, Τζον Στάινμπεκ.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου λογοτεχνικός ήρωας;Πω ρε συ, δεν έχω διαβάσει βιβλίο για πολύ καιρό, από ό,τι φαίνεται...

Ποιος είναι ο ήρωάς σου στην πραγματικότητα;Πραγματικά αγαπώ τον Μπαράκ Ομπάμα. Ναι, ναι ξέρω: «Μπλιαχ, ο τύπος ονόμασε τον Πρόεδρο. Πόσο χάλια είναι αυτό;». Ομως πραγματικά αγαπώ τον Μπαράκ Ομπάμα. Τι σπουδαίος άνθρωπος. Είμαι τόσο τυχερός που ψήφισα έναν τέτοιον άνθρωπο.

Τι είναι αυτό που απεχθάνεσαι περισσότερο από όλα;Σοβαρά μιλάς; Μετά από όλα αυτά; Μετά από τόσες συγκεκριμένες ερωτήσεις; Και τώρα ρωτάς αυτό; Σοβαρά τώρα πρέπει να το αλλάξεις λίγο αυτό το πράγμα κάποια στιγμή.

Πώς θα ήθελες να πεθάνεις;Να με δέσω με χειροπέδες μαζί σου και να πέσουμε σ' ένα καζάνι με καυτό υγρό μπρούτζο.

Ποιο είναι το μότο σου;Ποτέ, ποτέ, ποτέ να μην ξανασυμφωνήσω σε τίποτα που θα μου προτείνει ένα περιοδικό.

Διαβάστε ακόμη: