Buzz

O Tζαντ Απατοου αρχισυντάκτης του Vanity Fair στο ειδικό «Comedy» τεύχος!

στα 10

Ενα special edition για την κωμωδία συνέταξε η ομάδα του Vanity Fair και καθόρισε εκτάκτως ειδικό αρχισυντάκτη, ποιον άλλον, τον Τζαντ Απατοου! Δείτε ποιους επέλεξε ο σκηνοθέτης του «This is 40» για να αντιπροσωπεύσουν το κωμικό ρεύμα των ημερών μας...

O Tζαντ Απατοου αρχισυντάκτης του Vanity Fair στο ειδικό «Comedy» τεύχος!
Λέσλι Μαν, Μελίσα Μακάρθι, Πολ Ραντ, Μέγκαν Φοξ

Από τον Τζιμ Κάρεϊ στον Λούις Σι Κέι, από τον Ζακ Γαλιφιανάκις στην Λένα Ντάναμ, κι από τον Τζέρι Σάινφελντ στην Κριστίν Γουίγκ, το ειδικό Comedy τεύχος του Vanity Fair τιμά όσους συνήθως παραμερίζουμε ως εμπορικούς, λαϊκούς, όχι τόσο... «καλλιτέχνες». Τρία εξώφυλλα, 19 σαλόνια, δεκάδες αντιπρόσωποι των τελευταίων 30 χρόνων αμερικανικής κωμωδίας φωτογραφίζονται από τον Μάρκ Σέλιτζερ και απαντάνε στο πώς βλέπουν να έχει διαμορφωθεί ή και αλλάξει ο τρόπος που κάνεις το κοινό να γελάσει.

Ο Τζαντ Απατοου («This is 40») συνέβαλε στο αφιέρωμα ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Στην ουσία κάλεσε τους φίλους του: Μπεν Στίλερ, Πολ Ραντ, Ζακ Γαλιφιανάκις, Μελ Μπρουκς, Στιβ Μάρτιν, Γουίλ Φέρελ, Λέσλι Μαν, Μάγια Ρούντολφ, Τζέρι Σάινφελντ, Κρις Ροκ, Κριστίν Γουίγκ, Τζιμ Κάρεϊ, Μέγκαν Φοξ, ανάμεσα σε άλλους. Η τηλεοπτική κωμωδία αντιπροσωπεύτηκε από τους Κόναν Ο' Μπράιαν, Τζίμι Φάλον, Λούις Σι Κέι, Λένα Ντάναμ.

Τα τρία εξώφυλλα του ειδικού αυτού τεύχους κλείνουν το μάτι σε ποπ αναφορές. Το πρώτο είναι εμπνευσμένο από το «Rowan & Martin’s Laugh-In», το τηλεοπτικό σατιρικό παιχνίδι των 70ς, με την Λέσλι Μαν να ποζάρει ως Γκόλντι Χοντ και τον Πολ Ραντ σε ρόλο παρουσιαστή. Το δεύτερο θέλει την Κριστίν Γουίγκ ως «Σερ» δίπλα στον «Σόνι Μπόνο» του Μπεν Στίλερ. Το τρίτο έχει τον Τζιμ Κάρεϊ να ποζάρει ως ο διαβόητος κασκαντέρ, περφόρμερ, «daredevil» Ιβιλ Νίβιλ (σας προκαλούμε να μαντέψετε τους υπόλοιπους ρόλους/αναφορές!).

Nα λοιπόν, που εκτός από τις ταινίες του ως έργα τέχνης, ο Απατοου μπορεί να καμαρώνει και για την σύντομη αλλά ένδοξη δημοσιογραφική του καριέρα. Είναι η τρίτη μόλις φορά που το Vanity Fair επιτρέπει σε κάποιον guest να υπογράψει την αρχισυνταξία (ο Μπόνο είχε αναλάβει το τεύχος για την Αφρική το 2007 και ο Τομ Φορντ το αντίστοιχο για το Χόλιγουντ το 2006).

«Η κωμωδία είναι μία ολόκληρη βιομηχανία που αναπτύσσεται συνεχώς στις μέρες μας - στο σινεμά, την τηλεόραση, την stand up σκηνή. Και ποιος θα ήταν ο καλύτερος για να αναλάβει ένα τέτοιο θεματικό τεύχος, από τον ίδιο τον μαέστρος της κωμωδίας των καιρών μας. Ο Τζαντ στάθηκε ως ένας καταπληκτικός αρχισυντάκτης και συνεργάτης, γεννούσε συνεχώς ιδέες και είχε μεταδοτική ενέργεια και ενθουσιασμό. Μας ενέπνευσε, μας ώθησε να δώσουμε ό,τι καλύτερο είχαμε και σε κάποιο βαθμό μας τρέλανε!» γράφει ο Γκρέιτον Κάρτερ, κανονικός αρχισυντάκτης του Vanity Fair στο editorial του.

Μας έφτιαξε το κέφι!

1

2

3