Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Duncharon» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη βραβεύεται στη CineMart του Ρότερνταμ

στα 10

Το επόμενο φιλμ της μετά το «Attenberg», κέρδισε το βραβείο του Arte για το καλύτερο project, στο σημαντικό forum συμπαραγωγών που διοργανώνει το φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

To «Duncharon» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη βραβεύεται στη CineMart του Ρότερνταμ
Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Στη φετινή Cinemart συμεμτείχαν projects σκηνοθετών όπως της Κέλι Ράιντχαρντ, του Αλεξέι Ποπογκρέμπσκι, του Φλορίν Σερμπάν, της Ούρσουλα Αντόνιακ, ή του Ρούμπεν Εστλουντ. Συμμετείχε επίσης ένα ακόμη ελληνικό project το «Ενα Πεινασμένο Στόμα» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

Ta 36 συνολικά projects επιλέχθηκαν από 465 συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο. Στην διάρκεια του forum οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες της κάθε ταινίας έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να αναζητήσουν συμπαραγωγούς, sales agents και διανομείς αλλά και να παρουσιάσουν τα σχεδία τους σε μια επιτροπή που θα βραβεύσει τα πιο ελπιδοφόρα και αξιοπρόσεκτα.

To Βραβείο του Arte είναι ένα από τα δύο που δίνει η CineMart και συνοδεύεται από το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ. Το βραβείο του Eurimages που συνοδεύεται από το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ απονεμήθηκε φέτος στο project του πρωτοεμφανιζόμενου Σέρβου σκηνοθέτη Νικόλα Λούκα «Humidity».

To «Duncharon» είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, ένα σχέδιο για το οποίο η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη προετοίμαζε εδώ και χρόνια. Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση δεν είναι ακόμη γνωστά, εκτός από το ότι το σενάριο της ταινίας είναι της ίδιας της Τσαγγάρη και του στενού συνεργάτη της, Ματ Τζόνσον. Η παραγωγή της ταινίας είναι της Haos Film, της Faliro House, της Maharaja Films και της Match Factory.

Διαβάστε περισσότερα για το «Duncharon»