Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου μας ταξιδεύει στην Ανατολία

στα 10

Με την καινούρια ταινία του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν «Once Upon A Time In Anatolia» θα ξεκινήσει τις προβολές του 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που φέτος θα διεξαχθεί από 26 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου 2011.

Flix Team
Το 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου μας ταξιδεύει στην Ανατολία
Σκηνή από το «Once Upon a time in Anatolia»

Με μειωμένη διάρκεια οχτώ ημερών, και με ένα πρόγραμμα που φέτος θα περιλαμβάνει περίπου 50 ταινίες από την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, το Πανόραμα, δείχνει να έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά οι διοργανωτές του επιμένουν.

Οπως κάθε χρόνο ο κεντρικός κορμός του Πανοράματος είναι αφιερωμένος στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, με προγράμματα όπως το καθιερωμένο πια Διαγωνιστικό Τμήμα με 7 ελληνικές πρεμιέρες ταινιών από την Ευρώπη, οι οποίες θα βραβευτούν από πενταμελή κριτική επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες για τίτλους κι αφιερώματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, πέρα από ένα πρόγραμμα με ταινίες της Κατίνας Παξινού, και μια συζήτηση για την πορεία του κινηματογράφου της πατρίδας μας, με τίτλο «Ελληνικός Κινηματογράφος: Quo Vadis?»

Οι φετινές προβολές θα γίνουν φέτος στον κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class και στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ενώ περισσότερες πληροφορίες για μπορείτε να βρείτε στο www.panoramafest.com

Διαβάστε περισσότερα για το «Once Upon A Time In Anatolia»