Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συστήνει και υποστηρίζει νέους Ελληνες διευθυντές φωτογραφίας

στα 10

Meet the future, την ώρα που συμβαίνει.

Flix Team
Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συστήνει και υποστηρίζει νέους Ελληνες διευθυντές φωτογραφίας

Το Meet the Future είναι ένα από τα νεότερα πρότζεκτ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: εγκαινιάστηκε πέρσι, στο 60ό, επετειακό Φεστιβάλ (θυμηθείτε εδώ), με σκοπό να εστιάζει σε νέους, ανερχόμενους κινηματογραφικούς δημιουργούς, να τους δίνει έδαφος για να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τη δουλειά τους, αλλά και για να δικτυωθούν με τη διεθνή κοινότητα του σινεμά.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

meet the future 2020 607

Το φετινό Meet the Future κοιτάζει τους Ελληνες διευθυντές φωτογραφίας που έχουν γράψει με το δικό τους φως την ιστορία του ελληνικού σινεμά. Το 61ο Φεστιβάλ συστήνει οκτώ ταλαντούχους διευθυντές φωτογραφίας που με την υπέροχη δουλειά τους εγγυώνται την εξωστρέφεια των ελληνικών -και όχι μόνο- ταινιών. Για πρώτη φορά, ένα μεγάλο, διεθνές Φεστιβάλ, στρέφει την προσοχή επαγγελματιών και κοινού στον κλάδο των διευθυντών φωτογραφίας, τόσο ουσιαστικό στη μορφή και στην ουσία κάθε ταινίας. Το πρόγραμμα Meet the Future πραγματοποιείται σε συνεργασία με την GSC – Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών και με την υποστήριξη της Canon και της ARRI.

meet the future 2020 607

Σε κάθε έναν από τους συμμετέχοντες ανατέθηκε από το Φεστιβάλ να φτιάξει, με την καθοδήγηση δύο έμπειρων tutors, του Διονύση Ευθυμιόπουλου GSC (διευθυντή φωτογραφίας) και του Αλέξη Αλεξίου (σκηνοθέτη), από ένα προωθητικό βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, το οποίο και θα παρουσιάσει σε επαγγελματίες του σινεμά από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες έχουν αντλήσει έμπνευση από διάσημα βιβλία επιστημονικής φαντασίας, ανοίγοντας έναν διάλογο με το κεντρικό αφιέρωμα του 61ου ΦΚΘ «Προφητείες από έναν άλλο κόσμο: Sci-fi και Cli-fi (1950-1990)». Tα βίντεο θα είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική σελίδα του Φεστιβάλ έως τις 14 Νοεμβρίου, καθώς και στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube. Αυτά θα γίνουν το εργαλείο τους, το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε επαγγελματίες της Αγοράς από όλο τον κόσμο, με στόχο να δείξουν τη δουλειά τους και να ξεκινήσουν νέες συνεργασίες.

meet the future 2020 607

Στον ειδικό σύνδεσμο στο site του 61ου Φεστιβάλ, μπορείτε να μάθετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τους συμμετέχοντες, τους Γιώργο Βαλσαμή, Ασημίνα-Λυδία Διονυσοπούλου, Γιάννη Κανάκη, Γιάννη Καραμπάτσο, Φίλη Οσλέφσκι, Στέλιο Πίσσα, Γιάννη Σίμο και Μανού Τιλίνσκι, να διαβάσετε τα βιογραφικά και τα επιτεύγματά τους και, φυσικά, να δείτε τα μονόλεπτα που έφτιαξαν για το Φεστιβάλ.



Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο site του Φεστιβάλ, στη σελίδα του στο Facebook και στη σελίδα του στο Instagram.


Πώς βλέπουμε φέτος ταινίες στο Φεστιβάλ; Μάθετε όλα όσα πρέπει στον ειδικό οδηγό του Flix με οδηγίες χρήσης για τις online προβολές και τα ειδικά πακέτα εισιτηρίων

tiff61 poster gif