Buzz

Τι κοινό έχουν ο Χάρμονι Κορίν και ο Αλ Πατσίνο;

στα 10

Δεν είναι ο συνδυασμός υποκριτικής και σκηνοθεσίας. Δεν είναι η αγάπη τους για το σινεμά ούτε για τις ωραίες γυναίκες, ούτε κάτι που μπορείτε να σκεφτείτε εύκολα. Είναι αυτό το κάτι που λέγεται «Manglehorn».

Τι κοινό έχουν ο Χάρμονι Κορίν και ο Αλ Πατσίνο;

Ενα χρόνο μετά το «Prince Avalanche», λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα του «Joe» στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Αυτό δε θα είναι το ριμέικ της «Σουσπίρια», όπως θα επιθυμούσε, μια και ακόμα δεν έχει βρει χρηματοδότηση για το πρότζεκτ του. Θα είναι μια ακόμα «μικρή» ταινία, ελπίζουμε με μεγάλη καρδιά όπως οι προηγούμενες δύο, το «Manglehorn» που θ’ αρχίσει γυρίσματα τον ερχόμενο μήνα!

Η ιστορία θέλει τον κεντρικό ήρωα, το όνομα του οποίου δίνει και τον τίτλο της ταινίας (A. J. Mangelhorn), έναν εκκεντρικό μεσήλικα άντρα, να έρχεται αντιμέτωπος μ' ένα έγκλημα του παρελθόντος που του κόστισε τον έρωτα της ζωής του. Τον ήρωα του τίτλου θα υποδυθεί ο Αλ Πατσίνο, ο οποίος όμως σταδιακά μαζεύει καλή παρέα: ο Χάρμονι Κορίν, με φρέσκια την ορισμένη επιτυχία του «Spring Breakers», θα σταθεί μπροστά στην κάμερα, δίπλα στη Χόλι Χάντερ που απολαύσαμε στο τηλεοπτικό «Top of the Lake» της Τζέιν Κάμπιον και τον Κρις Μεσίνα που ίσως θυμάστε από το «Greenberg».

Το γιατί ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν θέλει τον Αλ Πατσίνο για πρωταγωνιστή του είναι μάλλον αυτονόητο. Το γιατί θέλει να δουλέψει με τον Χάρμονι Κορίν το λέει με χαμόγελο: «Το ‘Gummo’ ήταν μια ταινία που μ’ επηρέασε πολύ και μ’ έκανε να πιστέψω ότι μπορώ κι εγώ να σκηνοθετώ τις δικές μου ιστορίες»! Βέβαια, έχει πάντα να κάνει και με τις ιστορίες…