Buzz

Τι δουλειά έχει ο Γούντι Αλεν στο kickstarter;

στα 10

Ο Ζακ Μπραφ εξηγεί πώς έδωσε τα φώτα του στον Γούντι Αλεν, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος με το crowd funding και σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί.

Τι δουλειά έχει ο Γούντι Αλεν στο kickstarter;

Ο Ζακ Μπραφ που είχαμε αγαπήσει ιδιαίτερα από τις μέρες του «The Garden State», προκάλεσε αντιδράσεις όταν έβαλε το νέο του πρότζεκτ στο kickstarter, τη διεθνή πλατφόρμα χρηματοδότησης από το κοινό: οι πλατφόρμες crowdfunding απευθύνονται σε νέους δημιουργούς που δεν έχουν πολλούς τρόπους να εξασφαλίσουν τον προϋπολογισμό των ταινιών τους, όχι σε επώνυμους που αναζητούν έτσι δημοσιότητα – διαβάστε περισσότερα για την προσπάθεια του Ζακ Μπραφ και τις σχετικές αντιρρήσεις εδώ.

Πάντως ο Μπραφ τα κατάφερε εξαιρετικά, το «Wish I Was Here» συγκέντρωσε εγκαίρως τα 3 εκατομμύρια δολάρια που αναζητούσε κι ετοιμάζεται σε λίγους μήνες να ξεκινήσει γυρίσματα, με πρωταγωνίστριες την Κέιτ Χάντσον και τον Μάντι Πατίνκιν.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Ζακ Μπραφ βάζει λάδι στη φωτιά σε συνέντευξή του στο Unmasked, όπου δηλώνει ότι εκείνος σύστησε το kickstarter και στον Γούντι Αλεν, όταν συναντήθηκαν για να συζητήσουν κάποιο μελλοντικό σχέδιο. Κατά τα λεγόμενά του, ο 77χρονος σκηνοθέτης «δε σταματά να μιλά για την πλατφόρμα χρηματοδότησης κι ενθουσιάστηκε με το σχετικό masterclass που του παρέδωσε ο Μπραφ.» Ο Γούντι Αλεν υποστηρίζει ότι γυρίζει τα τελευταία χρόνια ταινίες στην Ευρώπη επειδή του προσφέρουν τα χρήματα έτοιμα, ενώ αν μπορούσε να βρει τα απαραίτητα στην Αμερική θα συνέχιζε να δουλεύει εκεί.

Κάτι μας λέει ότι ο Γούντι Αλεν (που προς το παρόν κατευθύνεται προς τη Νότιο Γαλλία για την επόμενη ταινία του) έχει κι άλλους τρόπους να συγκεντρώσει κεφάλαιο στην Αμερική εκτός από το crowdfunding κι ότι κακώς θα διεκδικήσει χρήματα των θεατών που θα μπορούσαν ωραιότατα να διευκολύνουν σκηνοθέτες στο ξεκίνημά τους. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Πάντως, για το trivia του θέματος, ο Ζακ Μπραφ κι ο Γούντι Αλεν πρωτογνωρίστηκαν όταν ο πρώτος συμμετείχε ως ηθοποιός στο «Manhattan Murder Mystery» το 1993 και η παρακάτω φωτογραφία θα σας το θυμίσει.

manh