Industry

Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια σας προσκαλεί σε μια προβολή και ανοιχτή συζήτηση για το «Third Kind» του Γιώργου Ζώη

στα 10

Αυτή την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, από την Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Flix Team
Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια σας προσκαλεί σε μια προβολή και ανοιχτή συζήτηση για το «Third Kind» του Γιώργου Ζώη
φωτογραφίες: Γιάννης Κανάκης

Το «Third Kind» του 2018, η τέταρτη μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, μετά το «Casus Belli», το «Τίτλοι Τέλους» και την «8η Ηπειρο», έκανε την πρεμιέρα του στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβαλ Καννών και την αμερικανική της πρεμιέρα στο Telluride Film Festival και συνέχισε την φεστιβαλική της πορεία με ήδη πάνω από ογδόντα συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Δείτε ακόμα: «Third Kind»: Δείτε το trailer της νέας μικρού μήκους ταινίας του Γιώργου Ζώη

Για μια ταινία που αποδείχτηκε όχι απλώς επίκαιρη, αλλά... προφητική, η Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFPHI) στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια διοργανώνει ελεύθερη διαδικτυακή προβολή και ανοιχτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη, την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, στις 19.00 ώρα Ελλάδας. Στο «Third Kind», που γυρίστηκε στο εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο του Ελληνικού, η Γη έχει εγκαταλειφθεί και το ανθρώπινο είδος έχει αναζητήσει καταφύγιο στο διάστημα. Τρεις αρχαιολόγοι του μέλλοντος επιστρέφουν, για να αναζητήσουν την πηγή ενός μυστηριώδους πεντάτονου σήματος που εκπέμπεται από την Γη.

third kind 607

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης θα συζητήσει με τους ανθρωπολόγους Δημήτρη Αντωνίου (Πανεπιστήμιο Κολούμπια) και Γιώργο Μάντζιο (Πανεπιστήμιο του Τορόντο), με στόχο την εξοικείωση με τις δυνατότητες της επιστημονικής φαντασίας ως δίαυλο αφήγησης και μέσο πολιτικής κριτικής της παρούσας κοινωνικής συνθήκης.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο zoom, στα αγγλικά και θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από μέρους του κοινού. Θα είναι προσβάσιμη σε αυτόν εδώ το σύνδεσμο. H ταινία «Third Kind» του Γιώργου Ζώη θα είναι, παράλληλα, διαθέσιμη δωρεάν στο vimeo, όπου θα ενεργοποιηθεί 24 ώρες πριν την εκδήλωση.

Θυμηθείτε εδώ και τον ενθουσιασμό του οσκαρικού Μπάρι Τζένκινς για το «Third Kind».