Industry

Εξελίξεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

Λίγο πριν την 55η διοργάνωση του, το Φεστιβάλ έχει κι επισήμως Γενικό Διευθυντή, αλλά όχι πλέον Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου.

Εξελίξεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Μετά από αρκετό καιρό αβεβαιότητας, ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, ανανέωσε την θητεία του Δημήτρη Εϊπίδη στην θέση του Γενικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τρία ακόμη χρόνια.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο φύλλο 547 της εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 8 Σεπτεμβρίου του 2014 βάζοντας τέλος στην παραφιλολογια για τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το φεστιβάλ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος είχε διοριστεί τον περασμένο Μάρτιο, παραιτήθηκε από την θέση του χθες το απόγευμα (αν και ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από την πλευρά του Φεστιβάλ ούτε του Υπουργείου), ενάμιση μόλις μήνα πριν ξεκινήσει το Φεστιβάλ.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η παραίτηση του Γιάννη Σμαραγδή σχετίζεται με την ανανέωση της θητείας του Δημήτρη Εϊπίδη, είναι κοινό μυστικό όμως ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών όσο καιρό συνυπήρξαν στο φεστιβάλ, ήταν ιδιαιτέρως τεταμένες.


Update: Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Με επίσημη ανακοίνωσή του την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου του 2014 ο Γιάννης Σμαραγδής δηλώνει τα εξής:

Είχα δηλώσει, όταν ανέλαβα την Προεδρία του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ότι θα μείνω Πρόεδρος μέχρι την λήξη της θητείας μου στις 12 Αυγούστου 2014. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου μέχρι τον διορισμό νέου Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου.

Γιάννης ΣμαραγδήςΣκηνοθέτης


Διαβάστε ακόμη: