Buzz

Θέλουμε δεν θέλουμε, ο κινηματογραφικός Χάρι Πότερ θα έχει τη συνέχεια που (δεν) του αξίζει

στα 10

H Warner Bros. δεν μπορεί να αποχωριστεί τόσο εύκολα τον Χάρι Πότερ. Το ίδιο και η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Μαζί ετοιμάζουν μια νέα κινηματογραφική saga εμπνευσμένη από τον διασημότερο μάγο της κινηματογραφικής ιστορίας. Καλά, μην χαίρεστε.

Θέλουμε δεν θέλουμε, ο κινηματογραφικός Χάρι Πότερ θα έχει τη συνέχεια που (δεν) του αξίζει

Η ανακοίνωση της Warner Bros. συνοψίζεται στο πολυ απλό: «μια νέα σειρά ταινιών από τον κόσμο των μαγισσών και των μάγων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, εμπνευσμένη από το "Fantastic Beasts and Where to Find Them" της συγγραφέως».

Και κάπως έτσι το πνεύμα του Χάρι Πότερ ξαναζεί, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το μεγάλο φινάλε του δεύτερου μέρους του «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου», σαν να μην πρέπει πότε να κλείσει ένας κύκλος που κατάφερε μνημειωδώς να μην ξεχειλώσει, αλλά να στέκεται ως μια από τις καλύτερες εφηβικές saga της ιστορίας του σινεμά.

To «Fantastic Beasts and Where to Find Them» κυκλοφόρησε το 2001 από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και υποτίθεται ότι ήταν το αντίγραφο του βιβλίου του Νιουτ Σκαμάντερ που ο Χάρι Πότερ κρατούσε στο «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» και σύμφωνα με την Ρόουλινγκ, η συγγραφέας επέλεξε τον κόσμο των μαγικών πλασμάτων γιατί ήταν διασκεδαστικό.

2

Η πρώτη ταινία της σειράς που θα βασίζεται στο «Fantastic Beasts and Where to Find Them» θα έχει για κεντρικό ήρωά της τον Νιουτ Σκαμάντερ, τον φανταστικό συγγραφέα του βιβλίου και όπως δηλώνει η Ρόουλινγκ δεν θα έχει σχέση με τον Χάρι Πότερ: «Αν και η ταινία θα τοποθετείται στο ευρύτερο σύμπαν των μαγισσών και των μάγων, στο οποίο έζησα ευτυχισμένη για δεκαεπτά χρόνια», το "Fantastic Beasts and Where to Find Them" δεν είναι ούτε πρίκουελ ούτε σίκουελ του Χάρι Πότερ, αλλά μια ανάπτυξη του κόσμου της μαγείας. Οι νόμοι και τα έθιμα της κρυφής κοινότητας των μάγων θα είναι οικεία σε όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία του Χάρι Πότερ ή έχουν δει τις ταινίες, αλλά η ιστορία του Νιουτ ξεκινάει στη Νέα Υόρκη, εβδομήντα χρόνια πριν εμφανιστεί ο Χάρι Πότερ.»

2

Από την πλευρά της η Warner Bros. θέλει να κρύψει τη χαρά της και δεν μπορεί. Σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει: «Είμαστε τρομερά περήφανοι που η Τζο επέλεξε να συνεργαστεί μαζί μας για αυτήν την συναρπαστική εξερεύνηση του κόσμου της μαγείας. Είναι μια σπουδαία συγγραφέας, ηγέτης μιας αναγνωστικής επανάστασης σε όλον τον κόσμο που στη συνέχεια έγινε ένα κινηματογραφικό φαινόμενο χωρίς προηγούμενο. Ξέρουμε ότι οι θεατές θα είναι ενθουσιασμένοι όσο και εμείς να δουν τι επιφυλλάσσει η ιδιοφυής και χωρίς όρια φαντασία της.»

Να σας πούμε εμείς τι επιφυλλάσσει: μια καινούρια σειρά ταινιών που θα γεμίσουν τις τραπεζικές καταθέσεις της Warner και της ίδιας της Ρόουλινγκ, βιντεοπαιχνίδια που ήδη ετοιμάζονται, δεκάδες merchandise που θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, αλλά και το απόλυτο ξεχείλωμα του μύθου του Χάρι Πότερ, όχι μόνο μέσω του Pottermore.com αλλά και των θεματικών πάρκων που υπάρχουν ήδη στο Ορλάντο και ανοίγουν σύντομα σε Καλιφόρνια, Οσάκα και μπόνους μια τηλεοπτική μεταφορά από το BBC του «The Casual Vacancy», του πρώτου βιβλίου της Ρόουλινγκ που δεν απευθύνεται σε εφήβους και ξεκινάει γυρίσματα το 2014.

2 2 2

Οπως αναμενόταν το internet πήρε φωτιά, στο twitter ο Χάρι Πότερ είναι trending topic ξανά και οι φωνές που επικροτούν την κίνηση της Ρόουλινγκ είναι σαφώς περισσότερες απ' όσους διαισθάνονται την άφιξη μίας αρπαχτής.

Μέχρι τα φαινόμενα να απατήσουν, σκεφτόμαστε τι έχει να πει για όλα αυτά ο (απελπισμένος, είμαστε σίγουροι) Ντάνιελ Ράντκλιφ και κρατάμε μικρό καλάθι...