Buzz

Ριμέικ για τo «Γαμήλιο Πάρτι» του Ανγκ Λι

στα 10

H υποψήφια για Οσκαρ ταινία του Ανγκ Λι έρχεται με ένα καινούργιο σενάριο και ένα υπέροχο καστ από τον σκηνοθέτη Αντριου Αν.

Ριμέικ για τo «Γαμήλιο Πάρτι» του Ανγκ Λι

Πριν το «Μυστικό του Brokeback Mountain», ακόμα και πριν το «Τίγρη και Δράκο» ή το «Λογική και Ευαισθησία», η ταινία εκείνη που έκανε γνωστό τον Ανγκ Λι σε ένα πιο ευρύ κοινό ήταν το «The Wedding Banquet» του 1993 (γνωστό στην Ελλάδα ως «Γαμήλιο Πάρτι»), η οποία κατάφερε μάλιστα να κερδίσει και μια υποψηφιότητα για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Αυτή λοιπόν η αγαπημένη ταινία του Λι ετοιμάζεται να αποκτήσει το αμερικάνικό της remake σε σκηνοθεσία και σενάριο του Αντριου Αν και πρωταγωνιστή τον Μπόουεν Γιανγκ - και οι δυο τους είχαν συνεργαστεί το 2022 στην υπέροχη γκέι κομεντί «Fire Island».

Διαβάστε ακόμα: Τζόντι Κόμερ, Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον και Ρέιφ Φάινς στο «28 Χρόνια Μετά»

the wedding banquet

Στο σενάριο θα συνεργαστεί επίσης και ο αρχικός σεναριογράφος της ταινίας του 1993 Τζέιμς Σάμους και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη «όταν ο φίλος του Μιν, ο Κρις, απορρίπτει την αυθόρμητη πρόταση γάμου του, πείθει την καλύτερή του φίλη Αντζελα να τον παντρευτεί, πληρώνοντας για τις θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης της συντρόφου της Λιζ με αντάλλαγμα την πράσινη κάρτα του. Τα σχέδιά τους για μια ανεπαίσθητη απόδραση στο δημαρχείο ανατρέπονται όταν η γιαγιά του Μιν κάνει ένα ταξίδι-έκπληξη από τη Σεούλ για να τους κάνει ένα εξωφρενικό κορεάτικο γαμήλιο συμπόσιο».

Στην ταινία πέρα από τον Γιανγκ θα πρωταγωνιστούν και οι Λίλι Γκλάντστοουν, Κέλι Μαρί Τραν, Γιουν Γιου-τζουνγκ και Τζόαν Τσεν.

Σε μια δήλωση, ο Λι σημείωσε: «Μου ζεσταίνει την καρδιά να βλέπω πώς η ταινία μου μετά από τόσα χρόνια πριν έχει εμπνεύσει μια νέα γενιά να ξανασκεφτεί μια νέα και διαφορετική εκδοχή. Ανυπομονώ να δω τι θα δημιουργήσει ο Αντριου Αν και το υπέροχο καστ του».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας.