O συγγραφέας Κρις Βαν Αλσμπουργκ είναι ένας από τους πιο γνωστούς παιδικούς συγγραφείς. Τα βιβλία του, αν και πολύ μικρά, είναι πραγματικά πανέμορφα, όχι μόνο λόγω των ιστοριών τους, αλλά κυρίως για τις υπέροχες ζωγραφιές τους τις οποίες τις συνοδεύουν.
Μπορεί μερικά από αυτά τα βιβλία έχουν μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη όπως το «Polar Express», και το «Jumanji», με την συνέχεια του «Jumanji: Καλώς Ηρθατε στη Ζουγκλα» να αποτέλεσε μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία, καμία δεν κατάφερε να πιάσει την φαντασία του Βαν Αλσμπουργκ.
Φυσικά οι επιτυχίες στο box office κάνουν τα στούντιο να θέλουν περισσότερα, κι έτσι άλλο του ένα βιβλίο του, το «The Sweetest Fig» ετοιμάζεται να γίνει ταινία από τον σκηνοθέτη Πολ Φιγκ (κάπου εδώ υπάρχει και ένα λογοπαίγνιο, που απλά θα το προσπεράσουμε), ο οποίος τον τελευταίο καιρό μας έχει δώσει πιο ενήλικες κωμωδίες, με το «A Simple Favor» να ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα φέτος στις αίθουσες.
Διαβάστε ακόμα: Το εικονογραφημένο βιβλίο του «Die Hard» είναι το καλύτερο δώρο για αυτές τις γιορτές
Η ιστορία μιλάει για τον κύριο Μπιγκότ, έναν οδοντίατρο που ζει στο Παρίσι. Μια μέρα ένας από τους ασθενείς του δεν μπορεί να τον πληρώσει και του δίνει δυο σύκα. Αυτά όμως τα σύκα είναι μαγικά και έχουν την δύναμη να κάνουν τα όνειρά σου πραγματικότητα. Αν και ο ίδιος στην αρχή δεν το πιστεύει, τρώει το ένα και πέφτει για ύπνο, βλέπει διάφορα περίεργα όνειρα που όμως έχουν γίνει πραγματικότητα. Το δεύτερο όμως σύκο το τρώει ο σκύλος του, ο Μαρσέλ, ο οποίος ονειρεύεται να αλλάξει θέση με το αφεντικό του, που τον κακοποιεί. Την επόμενη μέρα ο Μπιγκότ ξυπνά και ανακαλύπτει πως είναι ο σκύλος του, και ο Μαρσέλ έχει πάρει το δικό του σώμα.
Οπως και τα προηγούμενα βιβλία του, έτσι κι αυτό είναι πολύ μικρό, και θα χρειαστεί αρκετή φαντασία για να γεμίσει η ιστορία έτσι ώστε να γίνει μια αξιόλογη ταινία. Είναι ίσως ένα από τα πιο σουρεαλιστικά του βιβλία και ίσως ο Φιγκ είναι ένα από τα πιο κατάλληλα άτομα για να τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Το μόνο που ελπίζουμε αυτή την φορά είναι μέσα σε όλα αυτά να μην χαθεί η αυθεντικότητα και το πνεύμα του βιβλίου του Βαν Αλσμπουργκ.
Διαβάστε ακόμα: Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις ζωντανεύει τις «Μάγισσες» του Ρόαλντ Νταλ