Buzz

Το «The Show» μοιάζει σαν ένα ντελιριακό τριπάκι στο μυαλό του Αλαν Μουρ

στα 10

O Αλαν Μουρ γράφει την πρώτη του ταινία για το σινεμά, η οποία μοιάζει σαν να έχει βγει από τους χειρότερους εφιάλτες του.

Το «The Show» μοιάζει σαν ένα ντελιριακό τριπάκι στο μυαλό του Αλαν Μουρ

Ακόμα κι αν δεν έχεις διαβάσει ούτε ένα κόμικ στην ζωή σου, σίγουρα έχεις ακουστά το όνομα του Αλαν Μουρ, έναν από τους σπουδαιότερους εν ζωή συγγραφείς κόμικς ο οποίος πρωτοστάτησε εισάγοντας μια πιο ενήλικη, λογοτεχνική, ματιά σε ένα μέσο που θεωρούνταν αρκετά… παιδικό, έχοντας γράψει σπουδαία κόμικς και graphic novels όπως τα «Watchmen», «300», «Batman: The Killing Joke», «V for Vendetta», «From Hell» και άλλα.

Τώρα ο Μουρ ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα και να γράψει το πρώτο του πρωτότυπο σενάριο για το σινεμά με την ταινία «The Show», κι όχι μόνο αυτό αλλά θα πρωταγωνιστήσει κιόλας.

Διαβάστε ακόμα: Εχει καταραστεί τη σειρά «Watchmen» ο Αλαν Μουρ; Ο Ντέιμον Λίντελοφ φαίνεται πως το πιστεύει

the show 607

Ενας τρομαχτικός άντρας με πολλά ταλέντα, διαβατήρια και ταυτότητες, φτάνει σε μια στοιχειωμένη πόλη κάπου στην καρδιά της Αγγλίας, όπου κατάρρευσε σε μια μαύρη τρύπα ονείρων, για να διαπιστώσει τελικά πως αυτή η πόλη είναι τόσο περίεργη και επικίνδυνη όσο κι εκείνος. Προσπαθώντας να εντοπίσει ένα συγκεκριμένο άτομο και ένα συγκεκριμένο αντικείμενο για έναν επίμονο πελάτη του, βρίσκει τον εαυτό του να βυθίζεται σε ένα σκοτεινό κόσμο με νεκρούς Λοθάριος, ωραίες κοιμωμένες σε κώμα, γκάνγκστερ που γνωρίζουν βουντού, μασκοφόρους εκδικητές, ιδιωτικούς ντετέκτιβ που έχουν ξεμείνει στην δεκαετία του ’30, βίαιες μυστηριώδεις γυναίκες… και όλα αυτά στο Νορθάμπτον της Αγγλίας. Οταν η πόλη κοιμάται, υπάρχει ένας άλλος τελείως διαφορετικός κόσμος κάτω από τον πραγματικό, ένας κόσμος λαμπερός και απειλητικός μαζί, πολύ χειρότερος από οποιαδήποτε κοινωνική ή οικονομική καταστροφή.

Η σύνοψη του σεναρίου από μόνη της φαίνεται να μην βγάζει κανένα νόημα και το τρέιλερ που κυκλοφόρησε δεν δείχνει να βοηθάει και πολύ την όλη κατάσταση, αλλά τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε πως όλο αυτό προσθέτει πόντους στην ήδη ντελιριακή ατμόσφαιρά της. Την ταινία, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες, σκηνοθετεί ο Μιτς Τζένκινς και μαζί με τον Μουρ πρωταγωνιστεί και ο Τομ Μπερκ, ο οποίος θα παίξει και τον ρόλο του Ορσον Γουέλς στην ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ «Mank».