Buzz

Let's Do the Time Warp Again: Το «The Rocky Horror Picture Show» γίνεται video game

στα 10

Σχεδόν μισό αιώνα μετά την κυκλοφορία του κλασσικού καλτ αριστουργήματος, η Bit Bot Media και η Metal X Entertainment δίνουν νέα ζωή στην ιστορία μέσα από το παιχνίδι που αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτόν τον Οκτώβριο.

Let's Do the Time Warp Again: Το «The Rocky Horror Picture Show» γίνεται video game

«Every once in a while... A creature of the night emerges» είναι τα λόγια με τα οποία ξεκινάει το νέο video game που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει προσεχώς από το δίδυμο των εταιριών Bit Bot Media και Metal X Entertainment. Το «The Rocky Horror Picture Show: Video Game» εμπνεόμενο από το σκοτεινό underground μιούζικαλ του '75, φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή σε μία ταινία-σταθμό που έχει αφήσει τη δική της παρακαταθήκη όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: To «Scream VII» αποκτά ημερομηνία κυκλοφορίας

Μία μόνο ματιά στο τρέιλερ είναι αρκετή για να προκαλέσει ενθουσιασμό και νοσταλγία για την αγαπημένη ταινία, φέρνοντάς μας στο νου τη φράση του Φρανκ-εν-Φέρτερ «I see you shiver with antici… pation!». Η ρετρό δισδιάστατη απεικόνιση των χαρακτήρων, σε συνδυασμό με την απόδοση των εμβληματικών κομματιών της ταινίας στον χαρακτηριστικό ήχο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών της δεκαετίας του '80, φαίνεται να λειτουργεί τέλεια για το πρότζεκτ, διατηρώντας την καλτ υφή και αισθητική του, με μόνη αλλαγή αυτή του μέσου.

rocky-horror-video-game

Μέσα από την επίσημη περιγραφή του, το παιχνίδι υπόσχεται να δώσει στους παίκτες την ευκαιρία «να ξαναζήσουν το παράξενο ταξίδι του Μπρατ και της Τζάνετ όπως ποτέ άλλοτε», μένοντας πιστό στην ιστορία όπως τη γνωρίσαμε στο ορίτζιναλ φιλμ του Τζιμ Σάρμαν σε λιμπρέτο του Ρίτσαρντ Ο'Μπράιαν. Η περιπέτεια των δύο ηρώων θα ξεκινάει από το σημείο της άφιξής τους στο κάστρο του Φρανκ-εν-Φέρτερ. Στόχος του παίκτη θα είναι να ολοκληρώσει βήμα-βήμα τις αποστολές που του ανατίθενται, προκειμένου να μεταπηδήσει στο επόμενο μέρος της πλοκής, γνωρίζοντας σταδιακά όλους τους χαρακτήρες.

Σε δήλωσή του με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία του παιχνιδιού, ο συνδημιουργός και παραγωγός του, Τζος Βαϊόλα, εξήγησε πως «όσοι είναι εξοικειωμένοι με το Rocky Horror, θα έχουν την ευκαιρία να ξαναζήσουν τα πάντα με έναν φρέσκο και συναρπαστικό τρόπο. Οσοι έρχονται σε επαφή μ' αυτό για πρώτη φορά θα βιώσουν μία αξέχαστη εισαγωγή στο κλασικό καλτ έργο, με μια πινελιά που μόνο ένα βιντεοπαιχνίδι μπορεί να προσφέρει».