Buzz

«The Look of Love»: Ο Μάικλ Γουιντερμπότομ ξεγυμνώνει το Λονδίνο των '70ς

στα 10

Η απολαυστική βιογραφία του Πολ Ρείμοντ, γοητευτικού πορνογράφου κι ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία, απέκτησε τρέιλερ.

«The Look of Love»: Ο Μάικλ Γουιντερμπότομ ξεγυμνώνει το Λονδίνο των '70ς

Από το δράμα στο θρίλερ, από το νουάρ, στο ντοκιμαντέρ ο Μάικλ Γουίντερμπότομ κάνει κάθε φορά μια διαφορετική ταινία, πάντα όμως με κέφι και νεύρο, σαν να θέλει να βάζει κάθε φορά μια κιανούρια πρόκληση στον εαυτότ ου.

Στο «The Look of Love» επιστρέφει στο καλογυαλισμένο σινεμά, στήνοντας ένα πλούσιο, λεπτομερές, αχαλίνωτο σκηνικό χαμένος στα μπουντουάρ του θεατρικού πορνό της δεκαετίας του ’70.

Ηρωάς του είναι ο Πολ Ρέιμοντ, ο μεγαλοεπιχειρηματίας που, έχοντας έρθει απένταρος στο Λονδίνο από το Λίβερπουλ, δημιούργησε μια αυτοκρατορία από μπουλβάρ και στριπ κλαμπς, την οποία στην πορεία εμπλούτισε με περιοδικά (με κορωνίδα το soft πορνό Men Only) και με μια τεράστια ακίνητη περιουσία, κατακτώντας τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στη Μεγάλη Βρετανία.

Στο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, μπορείτε να αντιληφθείτε ξεκάθαρα τους λόγους που έκαναν τον Γουιντερμπότομ να ενδιαφερθεί για την ιστορία του Ρέιμοντ προκειμένου να «ζωγραφίσει ένα πανέμορφο πορτρέτο της φιλοδοξίας, της σκανταλιάς και της φλεγματικής υπέρβασης» όπως γράφαμε στην κριτική του φιλμ που έκανε την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Βερολίνου.

Η περίοδος και το περιβάλλον του δίνουν την ευκαιρία να μεγαλουργήσει στα αναπαριστώντας τα κλαμπς, τις γυμνές χορεύτριες, τις camp φωτογραφήσεις, το κιτς μεγαλείο του... θεόγυμνου Λονδίνου του ’70. Φτερά και παγιέτες, πλατφόρμες, καμπάνες κι άφαντα μίνι, ψεύτικες βλεφαρίδες, κόκες και σαμπάνια συνθέτουν εικόνες που δε χορταίνεις να κοιτάς και που όπως και να το κάνουμε είναι αναμφίβολα κινηματογραφικές.

Κι από την άλλη η προσωπικότητα του ίδιου του ήρωά του, που δίνει στον Γουιντερμπότομ μια ακόμη ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Στιβ Κούγκαν, ο οποίος όπως μπορείτε να δείτε και στο τρέιλερ, προσθέτει έναν ακόμη ιδιαίτερο χαρακτήρα στην πλούσια και ιδιαίτερη πινακοθήκη των ρόλων του.

Βάλτε ένα ποτήρι σαμπάνια και δείτε το τρέιλερ...