Buzz

Μερικοί ακόμη λόγοι για να πιστέψεις την ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα»

στα 10

Μερικές ακόμη εικόνες από τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Μαρκ Οσμπορν μοιάζουν με αυτό ακριβώς που χρειάζεται η εποχή μας για να ελπίζει σε κάτι καλύτερο...

Μερικοί ακόμη λόγοι για να πιστέψεις την ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα»

Είναι δύσκολο να κρίνεις τον «Μικρό Πρίγκιπα» ως ένα ακόμη computer animation στην εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του είδους ως ένα από τα πιο πρωτοπόρα φυτώρια μερικών από τις ωραιότερες ταινίες (όχι μόνο για παιδιά) που έχουν γυριστεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Μαρκ Οσμπορν (του υπέροχου «Kung Fu Panda») αναμετριέται εδώ με ένα από τα πιο θρυλικά παιδικά ανάγνωσματα του 20ου αιώνα, τον αριστουργηματικό «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί και προσπαθεί την ίδια ακριβώς στιγμή να φέρει το πνεύμα του στην εποχή μας και να μην προδώσει ούτε σελίδα από τη μαγεία του. Και γνωρίζει (το καταλαβαίνεις σχεδόν σε κάθε καρέ της ταινίας) πως το φορτίο της φιλοδοξίας του είναι βαρύ, μια αέναη προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του τον τρόμο του «κλασικού» και να ξανακάνει τη θρυλική ιστορία «κλασική» από την αρχή.

Ετσι ξεκινούσε η κριτική του Flix για τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Μαρκ Οσμπορν που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον περασμένο Μάιο στο Φεστιβάλ Καννών και αφού βγήκε στις αίθουσες της Γαλλίας ετοιμάζεται τώρα για την αμερικανική του πρεμιέρα στις 20 Μαρτίου του 2016.

Δείτε ακόμη: Η Βασίλισσα Κέιτ Μπλάνσετ μεταμορφώνεται σε... Μικρό Πρίγκιπα

The Little Prince 607

Συνδυασμός computer animation και χειροποίητου σκίτσου, η μεταφορά του αριστουργήματος του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί μπορεί να μην είναι το καλύτερο animation που είδατε ποτέ, αλλά είναι σίγουρα μια διασκευή που αξίζει στο μύθο της πιο όμορφης, μελαγχολικής, διαχρονικής, επιτακτικής ιστορίας που ειπώθηκε ποτέ.

Δείτε εδώ δύο νέα τρέιλερ από τον «Μικρό Πρίγκιπα»:



Διαβάστε και δείτε ακόμη: