Buzz

«Keeping secrets are ye?»: To «The Lighthouse» αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά του

στα 10

Μετα από μια εντυπωσιακή πρεμιέρα στις Κάννες η ταινία του Ρόμπερτ Εγγκερς μας δείχνει το πρώτο της τρέιλερ.

«Keeping secrets are ye?»: To «The Lighthouse» αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά του

Ο Γουίλεμ Νταφόε κι ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι απλά συγκλονιστικοί σε δυο ερμηνείες που θα έχτιζαν τις καριέρες τους, αν δεν ξέραμε πια τι ακριβώς μπορούν να κάνουν με την κατάλληλη καθοδήγηση και ο Ρόμπερτ Εγκερς αποδεικνύει ότι το «The Witch» ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από ατύχημα στην δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.

Το φιλμ μας φέρνει σε ένα απομονωμένο νησί στην μέση του πουθενά, σε μια απροσδιόριστη χρονολογία κάπου στον 19ο αιώνα. Ο Τόμας Γουέικ κι ο Εφρέμ Γούνσλοου είναι οι δυο φαροφύλακες που θα αναλάβουν για έναν μήνα την ευθύνη του φάρου που στέκεται εκεί και, μιας σειρήνας, της οποίας ο επαναλαμβανόμενος ήχος προειδοποιεί τα πλοία που περνούν, για τον κινδυνο που παραμονεύει.

Δείτε ακόμη: «Είμαι σίγουρος ότι το σκηνοθέτησε ο ίδιος ο σατανάς». Οι πρώτες αντιδράσεις για το «Midsommar» είναι εδώ

the lighthouse 607

Από τον Χέρμαν Μέλβιλ και τον Χάουαρντ Φίλιπ Λάβκραφτ κι από τον μύθο του Προμηθέα στις απαρχές του εξπρεσιονισμού και στις πιο αλλόκοτες ναυτικές ιστορίες που δεν ειπώθηκαν ποτέ, αυτή η κλειστοφοβική ταινία γοτθικού, ψυχολογικού τρόμου, σε κάνει να νιώθεις την θάλασσα και την καταιγίδα στο δέρμα σου, την παράνοια να εισβάλλει στο μυαλό σου και το χιούμορ μαύρο σαν σκοτάδι να σε καταπίνει -σε μια κινηματογραφική εμπειρία που δεν μπορείς εύκολα να ξεχάσεις.

the lighthouse 607

Δείτε το πρώτο τρέιλερ εδώ και διαβάστε την κριτική μας από τις Κάννες (που ναι είναι ενθουσιώδης).


Δείτε ακόμη: Ο Ματ Ντέιμον κι ο Μπεν Αφλεκ ξανά μαζί στην οθόνη -και το σενάριο του «The Last Duel»