Industry

Ο Γιώργος Γούσης σχεδιάζει τον «Τελευταίο Ταξιτζή» του Στέργιου Πάσχου

στα 10

Η ταινία, που βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 27 Ιουνίου από τη Weird Wave, έρχεται με συλλεκτικά δώρα.

Ο Γιώργος Γούσης σχεδιάζει τον «Τελευταίο Ταξιτζή» του Στέργιου Πάσχου

Ο Στέργιος Πάσχος, ήδη loved με το «Αφτερλωβ», φέρνει τη νέα του ταινία, «Ο Τελευταίος Ταξιτζής», στις θερινές αίθουσες, την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, σε διανομή Weird Wave.

Η ταινία, με πρωταγωνιστές τον Κώστα Κορωναίο και την Κλέλια Ανδριολάτου, ξεκίνησε την πορεία της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο, όπου και διακρίθηκε με το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για τον Κορωναίο, ενώ είναι υποψήφια για πέντε Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στις κατηγορίες σεναρίου, μουσικής, α' ανδρικού και α' και β' γυναικείου ρόλου.

Ο Τελευταίος Ταξιτζής

Νύχτα, παραμονές Χριστουγέννων. Ενας 60άρης τραγουδά έναν βλάχικο σκοπό με το κεφάλι γερμένο έξω από το παράθυρο ενός ταξί, κόντρα στον άνεμο. Φθάνοντας στον προορισμό του, κι αφού αποκαλύπτει στον οδηγό πως είναι λογιστής, αρνείται να πληρώσει το ακριβές αντίτιμο της κούρσας, ισχυριζόμενος πως η διαδρομή, που την έχει κάνει πολλάκις, στοιχίζει λιγότερο. Πληρώνει, βγαίνει, στρέφει ένα όπλο στο κεφάλι του και αυτοκτονεί στη μέση του έρημου δρόμου.

Ο Θωμάς, ταξιτζής κατ’ ανάγκην, αφού δεν κατάφερε ποτέ να μετουσιώσει τη φιλολογία που σπούδασε σε έργο ποιητικό, τρομάζει, πανικοβάλλεται, ψάχνει μάταια για βοήθεια, μέχρι που μέσα στην τσάντα του λογιστή εντοπίζει λίγες δεσμίδες χρήματα. Τις παίρνει, τσεκάρει γύρω για τυχόν μάρτυρες και φεύγει ηρεμότερος από τον τόπο της αυτοχειρίας. Ομως το κλικ μέσα του έχει ήδη γίνει.

Και λέμε μέσα του, γιατί ο «Τελευταίος Ταξιτζής», η νέα δουλειά του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, θα εξελιχθεί σε ένα θρίλερ όχι αστυνομικού τύπου, όπως προϊδεάζει αυτή η αρχική σεκάνς, αλλά ψυχολογικού.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για τον «Τελευταίο Ταξιτζή»

Για την έξοδο του «Τελευταίου Ταξιτζή» στις αίθουσες, ο Γιώργος Γούσης, με δική του σκηνοθετική επιτυχία τα «Μαγνητικά Πεδία», αλλά και για πάντα κομίστας και graphic designer, σχεδίασε μια κατακόκκινη αφίσα, αλλά κι ένα ειδικά αφιερωμένο artwork.

Ο Τελευταίος Ταξιτζής poster new

Ο Τελευταίος Ταξιτζής artwork

Εξηγεί ο Γιώργος Γούσης την έμπνευσή του για την αφίσα και το πώς, τόσο συχνά, ένα λάθος οδηγεί σε κάτι πολύ σωστό: «Η αφίσα προέκυψε, όπως πολλά πράγματα στη ζωή, τυχαία. Η αρχική μου ιδέα ήταν να παίξω με τα πορτρέτα των δύο πρωταγωνιστών, προσπαθώντας να πετύχω μια μίξη ή ένα καθρέφτισμά τους, όπως το κλασικό πλάνο στο τζάμι από το "Παρίσι, Τέξας" του Βιμ Βέντερς, θεωρώντας πως θα αφηγηθώ έτσι την επιβεβαίωση και την αυτοεκπλήρωση του ταξιτζή που υποδύεται ο Κώστας Κορωναίος, μέσα απο την αλλόκοτη σχέση του με τη νεαρή κοπέλα που υποδύεται η Κλέλια Ανδριολάτου. Ομως, αν και το αποτέλεσμα είχε ενδιαφέρον, ο Στέργιος, πολύ σωστά, επέμενε πως δεν περιέγραφε ακριβώς τον πυρήνα της ταινίας. Κάνοντας την τελευταία μου προσπάθεια να τον πείσω για το αντίθετο, αποφάσισα να του στείλω μια τελική εκδοχή, με την τυπογραφία επάνω, για να τη δει συνολικά. Τότε, από βιασύνη, έκανα κατά λάθος τα γράμματα του τίτλου πολύ μεγάλα, με αποτέλεσμα να κρύψουν τυχαία όλο το πρόσωπο του Κώστα, εκτός από το ένα του μάτι. Αυτό το ένα μάτι και ο τρόπος που κοίταζε κρυμμένος πίσω από τον τίτλο, ο οποίος περιγράφει την ταυτότητά του, έστειλε αμέσως το μυαλό μου στη σκηνή κορύφωσης της ταινίας και αναρωτήθηκα πώς γίνεται να μην το είχαμε σκεφτεί τόσο καιρό αφού ήταν τόσο απλό και εύστοχο. Κι όμως, γίνεται.»

Τώρα μπορείτε, όχι απλώς να καμαρώσετε τα εικαστικά της ταινίας, αλλά να μπείτε στο account του Flix στο instagram και να διεκδικήσετε ένα από τα 10 συλλεκτικά δώρα που χαρίζουν ο Στέργιος Πάσχος, ο Γιώργος Γούσης, η Weird Wave και το Flix σε όσους τυχερούς: 4 σετ αφίσας και κονκάρδας με το artwork της ταινίας και 3 t-shirts και 3 tote bags με την εναλλακτική του εκδοχή.

Ο «Τελευταίος Ταξιτζής» του Στέργιου Πάσχου έρχεται στα θερινά την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, από τη Weird Wave